G. Fodor Gábor szintet lép: elnök lesz belőle

  • G. M.
  • 2018. október 8.

Belpol

A 888.hu főszerkesztője hozza majd a „határozott arcélt”.

Változások történtek a Századvégen belül, miután Orbán Balázs, az eddig négyfős kuratórium tagja államtitkár lett az Orbán-kormányban. A kuratórium tagjai úgy határoztak, hogy a testület három taggal működik tovább.

Más változások is történtek a Századvég Alapítvány háza táján: „Arról is egyhangú döntés született, hogy időről időre az aktuálisan meghatározott célokhoz, feladatokhoz illeszkedve választják ki a kuratóriumi tagok maguk közül a kuratórium elnökét. A kuratórium szerint a Magyarország előtt álló XXI. századi kihívásokra a politikának, a kormányzásnak új válaszokat kell találnia. Ebben a munkában szeretne még határozottabb arcéllel részt venni a Századvég Politikai Iskola Alapítvány. Mindezek szellemében a kuratórium egybehangzó szavazással döntött arról, hogy mostantól a kuratórium elnöki tisztét az eddigi elnökhelyettes, G. Fodor Gábor tölti be. Az eddigi elnök, Barthel-Rúzsa Zsolt elnökhelyettesként folytatja munkáját, a kuratórium harmadik tagja pedig a továbbiakban is Görgényi Tamás marad” – írták a Századvég honlapján megjelent közleményben.

false

 

Fotó: YouTube

Ismert, a Századvég Alapítvány keretein belül működő kiadó gondozza a Századvég folyóiratot is, melynek teljes szerkesztőségét kirúgták, miután kormánykritikus írás jelent meg a lapban.

G. Fodor Gábor kapcsán érdemes megjegyezni, hogy leghíresebb interjúját a Magyar Narancsnak adta, melyben arról beszélt, hogy a polgári Magyarország csak politikai termék. A kijelentés miatt a korábbi egyetemi oktatót súlyos bírálatok érték a Fideszen belül, de aztán a kulisszák mögött Orbán Viktor és Habony Árpád megvédte, hiszen később megkapta a kormányzati reklámokkal kitömött heccportál, a 888.hu főszerkesztői posztját.

(via hvg.hu)


Figyelmébe ajánljuk