Gondolták volna? Mégsem pénzelte Czeglédy Csaba a Jobbikot

  • narancs.hu
  • 2019. január 12.

Belpol

A TV2-nek helyreigazítást kell közzé tennie. Nem az első eset.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint a TV2-nek az alábbi helyreigazítást kell közölnie a Tények című kormánypárti propagandaműsorában:

„A Tények 2018. március 30-án sugárzott adásában a 'Czeglédy Csaba a Jobbikot is pénzelte' képaláírással közölt híranyagban valótlanul állítottuk, hogy Czeglédy Csaba korábban pénzt adott a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak.

Valótlanul állítottuk továbbá, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom megállapodott Czeglédy Csabával arról, hogy ügyvédi megbízásért cserébe pénzzel segíti a jobbikos kampányokat.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom és Czeglédy Csaba között nem volt semmilyen kapcsolat, soha nem jött létre köztük semmilyen megállapodás és az illető személy a Jobbiknak soha nem nyújtott semmilyen támogatást” – közölte az MTI a Jobbik közleményét.

Nem ez az első eset, hogy a TV2-nek helyreigazítást kell közzétennie, 2016-ban például 12 darab pert veszített el a csatorna Juhász Péterrel szemben:

12, azaz tizenkettő darab helyreigazítási pert bukott el Juhász Péterrel szemben a Tv2

Jól fognak mutatni a helyreigazítások Orbán propagandatévéjében. Az Együtt politikusára teljesen rá van gyógyulva a Habony-művek, a folyamatos karaktergyilkolászást azonban folyamatos helyreigazítások követik majd, hiszen Juhász nemrégiben 5 pert nyert a Magyar Idők és az Origo ellen, most pedig 12-t a Tv2-vel szemben. Utóbbi Juhász Péter és a Rogán Antalra terhelően nyilatkozó Portik Tamás kapcsolatáról állított valótlanságokat.

Figyelmébe ajánljuk