Gruevszki is szavazhat az V. kerületben?

  • narancs.hu
  • 2019. október 11.

Belpol

Nagyon úgy fest.

A vasárnapi önkormányzati választásra kiadott fővárosi és V. kerületi választói névjegyzékben egy Nikola Gruevski nevű választó is szerepel – írta a 24.hu. A jegyzékben szereplő hiányos adatok alapján ugyan nem lehet teljes bizonyosággal azonosítani a 49 éves férfit, de az tény, hogy nemcsak a neve, de az életkora is megegyezik a volt macedón miniszterelnökével, aki Magyarországon kapott menedékjogot, miután hazájából elmenekült.

A névjegyzék alapján annyi biztosan tudható, hogy a férfi lakcím nélküli V. kerületi lakcímkártyával rendelkezik. Tüttő Kata belvárosi ellenzéki polgármester-jelölt a portálnak azt mondta, az általa megvásárolt névjegyzék alapján küldött ki kampánylevelet a kerület összes választójának, ekkor vette észre Gruevszki nevét.

„A kerületi lakcímkártya birtokában ez a férfi is jogosult lesz leadni egy szavazatot valamelyik főpolgármester-jelöltre és beleszólhat a Belváros polgármester-választásba, ami furcsa, amennyiben Orbán Viktor politikai menekült barátjáról van szó” – mondta politikus a portálnak.

Neked ajánljuk