Guardian: Orbán Viktor meghívta Magyarországra Trumpot

  • narancs.hu
  • 2022. február 11.

Belpol

A lapnak nyilatkozó forrás szerint azt szeretnék, ha Trump látogatása lendítene a kampányukon.

A Guardian úgy fogalmaz, Orbán Viktor nagyon reménykedik abban, hogy a következő hetekben újra Magyarországra látogat Trump, ezzel lendítve kicsit az újraválasztási kampányán.

A lap magyar kormányzati forrásoktól kapott értesülésre hivatkozik, eszerint a meghívót az Alapjogokért Központ juttatta el Trumpnak. Forrásuk azt is elmondta, a Fidesz tagjai rendkívül örülnének Trump látogatásának, aki azonban még nem válaszolt a meghívásra. Emlékeztetnek, hogy ha Trump igent mondana, akkor ez lenne az első hivatalos külföldi újta,m iután 2020-ban elvesztette a választást.

A lap felidézi, hogy Orbán Viktor már a kezdetektől nagy Trump-támogató volt, a 2016-os és 2020-as kampány során is kifejezte támogatását. A páros legutóbb januárban beszélt telefonon, amely után Trump egy nyilatkozatban állt ki Orbán újraválasztásának kampánya mellett.

A Guardiannak nyilatkozó Fidesz-közeli forrás elmondta, hogy Trump látogatás kiemelkedő jelentőségű lenne a magyar konzervatív közösség számára, mert ennek a közösségnek a szemében Trump olyan ikon, akinek elnökségét erős ellenszélben kellett megvalósítania.

A cikk hozzáteszi, hogy Trump az utóbbi időben eléggé tart a koronavírustól, és ha teheti, inkább nem utazgat, úgyhogy ez azért útjában állhat a Fidesz vágyainak.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk