Farkas Félixet nevesítették az ÖRO tagjainak kínált szerződések miatt tett feljelentésben

  • narancs.hu
  • 2022. február 11.

Belpol

Ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést, de a vádhatóság megnevezte Farkast.

A Népszava birtokába jutott büntetőfeljelentés szerint a Farkas Félix által december 7-re, a budapesti Benczúr Hotelbe összehívott megbeszélésen olyan szerződéseket ajánlottak 30 roma önkormányzati képviselőnek, amiért cserébe „semmit nem kell igazából csinálni”.

Az ügy elmőzménye, hogy az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) és vezetője Agócs János feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen a Népszava által publikált hangfelvételek alapján. Ezekből ugyanis kiderült, hogy egy decemberi találkozón Farkas Félix havi bruttó 200 ezer forintos szerződéseket ajánlott a résztvevőknek, amelyekért cseréne igazából nem kell feladatot elvégezni, emellett Farkas Félix azt is elmdonta, hogy: szerinte harminc körzetben a Lungo Drom fogja eldönteni, melyik jelölt nyer és „meg kell kérni a Fidesztől az árát”.

Az ORÖ feljelentésében az szerepel, hogy a jelenlevők tisztában voltak azzal, hogy a szerződés színlelt, azaz nem várják el tőlük az abban foglalt szolgáltatás teljesítését, és hogy a szerződés csupán politikai tevékenységüket díjazza. A feljelentés szerint Farkas Félixaktívan részt vett a szerződés létrejöttében és a valódi céljának ismertetésében.

A feljelentésről a legfrissebb információk szerint a Központi Nyomozó Főügyészség az ORÖ-t úgy tájékoztatta: „A hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények tárgyában Farkas Félix nemzetiségi szószóló és más személyekkel szemben tett feljelentést a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségnek megküldtem.”

A hatóság a Népszava kérdésére azt is elmondta, hogy a hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt tett feljelentés alapján a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség – a rendelkezésre álló törvényi határidőn belül – a feljelentés kiegészítését rendelte el.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk