Gulyás Gergely a könnygázról: a rendőrség arányosan lépett fel

  • narancs.hu
  • 2023. május 8.

Belpol

Bezzeg 2006-ban a rendőrök a jogszerűen demonstrálók szemét lőtték ki. 

„A jogszabályokat mindenkinek be kell tartani. Természetesen Magyarországon a jogszabályokat betartva lehet tiltakozni, és az elmúlt években a rendőrség bebizonyította, hogy milyen profin kezeli ezeket a tüntetéseket. Amikor a ma tüntetők szövetségesei voltak hatalmon, akkor a jogszerűen demonstrálóknak a szemét lőtték ki. Viszont garázdálkodni, rombolni, építkezési területre betörni tilos, közintézményeket megtámadni szintén. Ezek jogellenes cselekedetek, tehát

a rendőrség arányosan, szakszerűen lépett fel” 

– nyilatkozta Gulyás Gergely a Mandinernek a múlt heti kordonbontással kapcsolatban, amikor a rendőrök diákokat fújtak le könnygázzal, valamint mások mellett Tompos Mártont, a Momentum országgyűlési képviselőjét állítottak elő. 

A miniszter szerint akkor kapnak a pedagógusok béremelést, ha az unió a nekünk járó pénzeket folyósítja. „Most az igazságszolgáltatással kapcsolatos módosításokat elfogadtunk, minden jogi akadály elhárult. Egy politikai döntésre várunk Brüsszeltől, jogilag teljesítettünk mindent, amit a Bizottság a pedagógus-béremelés feltételeként – amúgy jogalap nélkül – megkövetelt” – mondta. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk