Gulyás Gergely szerint van elég hely az utcán élőknek a hajléktalanellátásban, de pontos adatokkal ezt nem tudja alátámasztani

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 14., 11:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A kormány áldoz a probléma megoldására, de konkrétumokról itt sem beszélt a miniszter.

„Bár pontos statisztikai adatok nincsenek, de a hajléktalanellátásban működő szervezetek szerint bőven van férőhely minden hajlék nélkül élő számára” – mondta el egy újságírói kérdésre Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön délelőtt, a kormányinfón. A 444 tudósítása szerint Gulyás Gergely azt mondta, a kormány kész jelentős forrásokat biztosítani a megoldásra, de arról már nem tudott beszámolni, milyen konkrét programokkal segítenék a jelenleg utcán élőket. Nekik ugyanis, ha az alaptörvényt módosítják, tilos lesz a közterületeken életvitelszerűen tartózkodni.

Kedves Kormány! Takarítsátok el előlem a rohadt, büdös csöveseket!

Ezt nem akárki mondja, hanem egy fideszes képviselő. Bajkai István fideszes képviselő mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy arra kéri a kormányt, a jelenlegi alkotmánymódosítás során teremtse meg annak jogi lehetőségét, hogy ne lehessen életvitelszerűen közterületen élni. Mint mondta, több évtizedes jelenség a fővárosban, hogy sokan a közterületeken laknak, ami nemcsak közbiztonsági, közegészségügyi probléma, de a városi élet szempontjából is nehézségeket jelent.

Gulyásnak némileg ellentmond az a 2016 végén született Index-cikk, mely szerint 30 ezer hajléktalanra nagyjából 10 ezer férőhely jut, ráadásul vidéken még a fővárosinál is sokkal rosszabb a helyzet.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 14., 11:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  Cyrano
  2018. június 14., csütörtök 15:40
  Valaki szólhatna neki, hogy a mikrofonba és ne a levegőbe beszéljen.
 2. 1
  sachs
  2018. június 14., csütörtök 12:41
  Jó ötlet betiltani a hajléktalanságot. De miért állnak meg félúton? Az éhínséget is be kéne tiltani. De nem csak itt. Afrikában!

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Kis-Magyarország

Kultúra