Gyakorlatilag megszűnt a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség

  • narancs.hu
  • 2024. július 8.

Belpol

2026-ig tartó együttműködésről beszéltek korábban, 2024 júniusáig tartott ki.

A júniusi választások előtt még 2026-ig tartó megállapodásról volt szó, de úgy tűnik, hogy szétesik az DK, az MSZP és a Párbeszéd szövetsége. Az MSZP lemondott társelnöke, Komjáthi Imre azt mondta korábban, az egyezség már csak papíron létezik, a párbeszédes Szabó Tímea pedig arról beszélt az ATV híradójának, hogy a jövőt nem ebben a szövetségben képzelik el. Komjáthi így vázolta fel a helyzetet: „A megállapodás papíron létezik, de a tartalmi elemei miatt, ami fölött elszállt az idő, más lett a politikai helyzet, a gyakorlatban nem tud működni (...), ez a megállapodás okafogyottá vált.”

 
Dobrev Klára, Kunhalmi Ágnesé és Karácsony Gergely bejelenti a szövetséget
Facebook/ Karácsony Gergely
 

A szövetség kiábrándító eredményt ért el az EP-választáson, 8,03 százalékkal összesen két képviselőt küldtek ki Brüsszelbe. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött. 

A messzi káosz

„Mi ez az utazás nevű dolog? Miért nem hagyjuk abba idővel? Hát sosem nő be a fejünk lágya?” – tette fel ezt a három költői kérdést a szerző 2014-ben, utazós blogjának utolsó bejegyzésében.

Egy macska, egy lótusz

Egyiptommal és a fáraókkal krimitől a sorsjegyen át egészen a bútordarabokig bármit el lehetett adni már 100–150 évvel ezelőtt is. Az egyiptománia kutatása viszonylag fiatal terület, általában egyiptológusok vagy régészek, történészek foglalkoznak a témával, mellékprojektként. A fogalomba bármely egyiptomi motívum felhasználása beletartozik úgy is, hogy a kontextus teljesen független az egyiptomi kultúrától.