Tompos Márton a Momentum elnöke, a Jobbik egykori képviselője is bekerült az elnökségbe

  • narancs.hu
  • 2024. július 8.

Belpol

Teljes sorcsere történt a választáson minden fronton alulteljesített pártnál.

A Momentum Mozgalom vasárnap délután jelentette be, hogy Tompos Márton lett a párt új elnöke. Tompos Fekete-Győr András ellen indult a posztért, miután Donáth Anna a június 9-i választás másnapján lemondott a teljes elnökséggel együtt. Tompos Márton a döntést követően Facebook-oldalán azt írta:

„A Momentum elnökeként annyit ígérhetek: kevesebb beszéd, több cselekvés. A szabadelvű és cselekvő politika képviselői ott lesznek, amikor leváltjuk ezt a rendszert. A Momentumnak ezen az úton kell tovább haladnia.”

Nem sokkal később a küldöttgyűlés az új elnökséget is megválasztotta, ahol szintén teljes sorcsere történt:

  • Bedő Dávid frakcióvezető,
  • Lőcsei Lajos országgyűlési képviselő,
  • Stummer János, a Momentum XVIII. kerületi alapszervezetének tagja, aki az elmúlt években a Momentum hálozatépítését segítette és többek között Rózsa András sikeres zuglói polgármesteri kampányát,
  • Ruzsics Milán, a Momentum Zala megyei elnöke,
  • Vajda Viktória, szakpolitikus, gödi önkormányzati képviselő és
  • Posch Eszter, a Momentum II. kerületi tagja, közgazdász, mentálhigiénés szakember.

Érdemes kiemelni Stummer János nevét, aki 2009 és 2022 között a Jobbik tagja és országgyűlési képviselője is volt, de a pártjából való kilépése előtt nem sokkal még az elnökségért is indult, hogy aztán pár hónappal később a Momentumban kössön ki.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk