Gyurcsány Ferenc népszavazást tartana a koronavírusteszt ingyenessé tételéről

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 21.

Belpol

“Rendes, kötelező érvényű népszavazási folyamatot akarnak elindítani” annak érdekében, hogy a nép kikövetelhesse az ingyenes vizsgálatot.

Ingyenes Covid-tesztről kezdeményez népszavazást a Demokratikus Koalíció – mondta Gyurcsány Ferenc pártelnök a napirend előtti felszólalása során a Parlamentben.

Gyurcsány szerint sokaknak jogos követelése a “lényegében korlátozás nélkül hozzáférhető koronavírusteszt”, majd azt javasolta, ebben a kérdésben ne is nemzeti konzultációt tartsunk, hanem népszavazást. A pártelnök be is jelentette, “rendes, kötelező érvényű népszavazási folyamatot akarnak elindítani” annak érdekében, hogy a nép kikövetelhesse az ingyenes vizsgálatot.

Gyurcsány felszólalására Dömötör Csaba államtitkár reagált: ő az ingyenes tesztről nem beszélt, de kijelentette: "Valami nem változott Őszöd óta, az az, hogy a baloldalra most se lehet számítani."

Koronavírus: 876 új fertőzöttet azonosítottak, három beteg elhunyt.

59 fővel emelkedett a kórházban kezeltek száma. Eddig 20 óvodában és 6 iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet koronavírus-megbetegedés miatt. 876 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 18 866 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja a koronavirus.gov.hu .

Figyelmébe ajánljuk