Gyurcsány Karácsonynak: ki szövetkezett az MSZP-vel 2010 után?

  • narancs.hu
  • 2021. október 1.

Belpol

Szóval?

Épp csak véget ért az ellenzéki előválasztás első fordulója, de az eredmények tudatában máris megindult a küzdelem a továbbjutó jelöltek között. Karácsony Gergely csütörtök este beszélt a Partizánnak arról, hogy szerinte „mély megosztottság” van az ellenzéken belül, aminek az alapját a 2010 előtti kormányzati teljesítményhez való hozzáállás jelenti. Illetve a főpolgármester azt is szóba hozta, hogy komolyan tárgyal Márki-Zay Péterrel a második fordulós visszalépéssel kapcsolatban, de Jakab Péterrel is szívesen egyeztetne a folytatással kapcsolatban.

A DK oldaláról a leggyorsabban a Szombathelyen győztes Czeglédy Csaba reagált, ő úgy fogalmazott: „Az országos előválasztás első fordulóját Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje nyerte. A legtöbb pénzből kampányoló Karácsony Gergely, aki sofőr nélkül még Szombathelyre sem találna el magától, jócskán lemaradva csupán a második helyen végzett, vidéken csúfosan leszerepelt.”

Czeglédy után pénteken a DK nagyágyúja, a párt vezetője, és a miniszterelnök-jelöltjük férje, Gyurcsány Ferenc is megszólalt. A volt miniszterelnök közösségi oldalán azt írta:

„Karácsony miniszterelnök-jelölt szerint megosztott az ellenzék. Szerinte a 2010 előtti időszakhoz való viszony oszt meg bennünket.
Tényleg?
Akkor kérdezem:
Ki szakított az MSZP-vel és alapított új pártot 2010 után?
Ki szövetkezett az MSZP-vel és fogadja el annak támogatását 2010 után különböző posztokra jelentkezve?
Szóval?”

Közben a DK a párt közösségi oldalára feltöltött egy térképet, nyomatékosítandó, ahogy írják, hogy Dobrev Klára „ma Magyarország legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelöltje”.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Szélessávú internet növényeknek Siófok-Törekiben

A Digi Kft. megbízásából szélessávú internetezésre és televíziós szolgáltatások igénybevételére alkalmas optikai kábelt fektetnek a városrész egy balatoni panorámás hegyi utcájában. A kábel külterületen, ahol elvileg csak mezőgazdasági célú építmények állhatnak, a Digi tulajdonosa, a 4iG két felsővezetője, Jászai Gellért és Linczényi Aladin telkéhez vezet.