Ha az egészségügyi államtitkáron múlna, jönne az államosítás

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 14.

Belpol

A magasabb fizetéshez magasabb elvárások társulnak, ezt „tessék tudomásul venni”. 

Konferenciát szervezett Balatonfüreden a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség Balatonfüreden, ahol egyebek mellett felmerült a döntés, melynek értelmében megnövelték a munkaórák számát a szakrendelőkben hatról nyolcra. Így tovább csökkenhet a szakorvosok száma a rendelőkben, így Tóth Tibor, szövetségi alelnök azt kérte az illetékesektől, gondolják újra a döntést – írja a Népszava

Pásztélyi Zsolt, szövetségi elnök arról beszélt, hogy az idén nyáron emlegetett államosítás el is maradt, van esély arra az önkormányzati választások után, hogy erre sok kerül. De nagy esély van arra is, hogy az önálló szakrendelők szorosabb integrációra számíthhatnak a kórházakkal. 

 

„Ha rajtam múlna, lenne államosítás”

– fogalmazott ezzel kapcsolatban Takács Péter egészségügyi államtitkár. Úgy véli, ezt a kormány nem akarja, ezért tudomásul, hogy nem nem nyerhet mindig. Hozzátette, rendszerint újra előjön a centralizálás problémája, de az eddigi tapasztalatok alapján, ha a fenntartó laikus, az működési gondokat okoz.

 
 
Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára beszél a Magyar Vöröskereszt új véradóbuszának ünnepélyes átadásán Budapesten 2023. szeptember 8-án. A buszban több ágyon lehetséges a véradás, és a levett vér biztonságos tárolása is megoldott. A kormány 40 millió forinttal támogatta a beszerzést.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
 

De reagált a hatórás munka eltörlésére is: „tessék tudomásul venni, hogy magasabb fizetéshez magasabb elvárások társulnak. Ma olyan magasak az orvosbérek, hogy meghaladják a nemzetgazdasági átlagkereset háromszorosát, ekkora luxust nem engedhet meg a költségvetés magának, hogy 6 órás munkáért 8 órás munkabért fizessen az orvosoknak”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk