Fideszes propagandarendezvénnyé silányult a focikupa, amit Szöllősi meg akart nyitni Amerikában

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 14.

Belpol

Egy kellemes öregfiú tornára szálltak rá, hogy a haverokat az államokba utazással jutalmazzák. 

„Az un. Árpád Kupa évtizedekig egyfajta műkedvelő amerikai öregfiú focirendezvény volt ahol amerikaiak, köztük magyar származású amerikaiak is játszottak. Ezen sorok írója évtizedekkel ezelőtt részt is vett azon. Néhány éve az Orbán kormány diplomatái elhatározták hogy a műkedvelő fociösszejövetelből egyfajta propagandarendezvényt kreálnak és milliókat kezdtek folyósítani néhány amerikai aktivistának az un. Bethlen Alapon keresztül. Ez sokaknak itt Amerikában nem tetszett és nem jöttek el a rendezvényre” – írja George Lazar, az Árpád-kupa egykori résztvevője a Facebookon. 

Mint ismert, Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője nem kapott vízumot az Egyesült Államokba: Szöllősi Chicagóba készült, hogy megnyissa a kupát, de a nagykövetség megtagadta a diplomata vízumkérelmét, arra hivatkozva, hogy nem lát el közfeladatot. Természetesen az ügy óriási felháborodást keltett a kormánypárti nyilvánosságban, Gulyás Gergely miniszter a szerdai kormányinfón barátságtalan gesztusnak nevezte a dolgot. 

Lazar azt írja, hogy amikor kiderült, hogy nincse elég csapat a tornára, kiutaztattak magyar csapatokat Egerből, Szekszárdból. „Ekkor már az egykori amerikai öregfíú tornán az Orbán kormány által kiutaztatott baráti csapatok is játszottak. Idén az is kiderült hogy egyetlen amerikai szervezet sem hajlandó foglalkozni a »tornával« és a chicagói magyar konzulátus (Kovács Tamás főkonzul) szervezte meg azt, amelyen ma már alig vannak amerikaiak…

Néhány év alatt ez a kellemes amerikai öregfíú focitorna átvedlett egy az Orbán diplomaták által szervezett, gyakorlatilag fideszes haverokat amerikai utazással jutalmazó rendezvénnyé.

Idén a szerb-magyar barátság jegyében egy amerikai szerb kolostor focipályáján rendeznék meg azt állítólag szerb csapatok részvételével is. (Elvégre Orbán Viktor és Aleksandar Vucic jóbarátok és hát a keresztényi vonalat is be kellett szőni valahogyan hogy teljes legyen a kép.)” – fogalmaz George Lazar. 

Hozzátette, hogy egy Szöllősi által „bepalizott” pécsi csapat már el is indult az államokba. 

George Lazar bejegyzése itt olvasható. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk