Hadházy Ákos: A bíróság utasította az ügyészséget, hogy vizsgálja Orbán pisai útját

  • narancs.hu
  • 2023. június 18.

Belpol

Bár a politikus szerint ez leginkább évekig tartó aktatologatást jelent majd.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Orbán Viktor február végén Kairóban tárgyalt, innen azonban nem Budapestre tért vissza a honvédségi repülőgéppel, hanem Olaszország felé vette az irányt, ahol a Havasi Bertalan tájékoztatása szerint a miniszterelnök „magánúton tartózkodott”. A kormánygép egy órára szállt le a pisai repülőtéren, mielőtt visszarepült Magyarországra, a kormányfőt pedig nem sokkal később Firenzében és Velencében is látták.

Az ügyben Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő feljelentést tett hivatali visszaélés miatt, mert szerinte az utazás hárommillió forintos kárt okozott az államnak, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség szerint azonban nem történt bűncselekmény. Hadházy ennek ellenére a bíróságon megtámadta az elutasításról szóló határozatot, mivel az EU-s pénzekért „kuncsorgó” kormány vállalta, hogy bevezeti azt jogorvoslati lehetőséget, hogy a korrupciós ügyekben a nyomozást megtagadó határozatot bíróság elé lehessen vinni – olvasható a képviselő vasárnap reggeli Facebook-posztjában.

A politikus szerint

a Budai Központi Kerületi Bíróság most hatályon kívül helyezte a feljelentést elutasító ügyészségi határozatot, és utasítást adott az ügyészségnek, hogy nyomozzon a miniszterelnök pisai kiruccanása ügyében.

Váratlan fordulat: A BÍRÓSÁG UTASÍTOTTA AZ ÜGYÉSZSÉGET, HOGY NYOMOZZON ORBÁN PISAI KIRUCCANÁSA ÜGYÉBEN A feljelentést...

Posted by Hadházy Ákos on Saturday, June 17, 2023

Hadházy hozzátette, hiba lenne túlbecsülni a döntés jelentőségét, ugyanis a nyomozás megtagadásán kívül az ügyészségnek „számos lehetősége van a nyomozás elszabotálására”. „Az, hogy egy nyomozást megindítanak, nem azt jelenti, hogy azt valóban, a szakma szabályai szerint le fogják folytatni. Ehelyett évekig tologathatják az aktákat és majd valamikor, sok év múlva szépen lezárják eredménytelenül a »vizsgálatot«” – fogalmazott bejegyzésében a politikus.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk