Hadházy: Az egység önmagában nem old meg semmit

  • narancs.hu
  • 2024. március 15.

Belpol

A független képviselő szerint nem mindegy, hogy akik összefognak, tényleg mind hajlandóak-e tenni a korrupció ellen.

176 év távlatából már lehet azt mondani egy nemzeti ünnepen, hogy a '48-as forradalmáról félretették a vitáikat, és egységben szálltak szembe az elnyomó hatalommal, de ez nem volt teljesen igaz – emlékeztet Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a nemzeti ünnep alkalmából közzé tett posztjában. Hozzáteszi, ő is úgy gondolja, hogy a mai rendszer ellen csak egy egységes ellenzéknek van esélye, de nem mindegy, hogyan jön létre és kikből áll az egységes ellenzék.

„Az elmúlt évek kudarcai megmutattak két dolgot, amiről kicsit bővebben is beszélnünk kell. Az egyik: semmit nem ér az az egység, ha abban – az összefogásra hivatkozva – lejáratódott, hiteltelen és támadható személyeknek és szervezeteknek is helyet kell szorítani. A másik pedig: csalódni fog, aki arra vár, hogy az egységet majd egy önjelölt messiás hozza el, akinek kibontott zászlaja mögé felsorakozik a megváltást váró ellenzéki tömeg” – mondja a képviselő.

Szerinte ma az ellenzéken belüli viták zöme abból fakad, hogy vannak, akik nem látják be, nem csak szavakban kell elítélni a korrupciót. A hazai ellenzéki politizálást pedig a legnagyobb mértékben az gátolja, hogy nincsenek valódi választások.

„Egy új politikai erő egyetlen legitim célja a valódi választások feltételeinek kivívása, a propaganda elleni küzdelem és az ellenállás megszervezése lehet” –vallja a képviselő. Hiú reménynek tartja, hogy egy ilyen hibrid rezsimben a választásokon egy új médiapárttal le lehet váltani a hatalmon lévőket. 

Ami az új párttal kapcsolatos megjegyzését illeti, minden bizonnyal Magyar Péterre gondolt:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk