Ha Karsai Dániel nem éri meg az eljárás végét, öccse lép a helyébe

  • narancs.hu
  • 2024. március 15.

Belpol

A jogász ezt közölte a bírósággal, de reméli, májusban megszületik a határozat.

„Sajnos most meg kell tennem azt a nyilatkozatot a bíróság felé, amit reméltem, hogy nem kell: hogy ha nem érem meg az eljárás végét, öcsém belép a helyemre és folytatja” – jelentette be csütörtökön Karsai Dániel a 24.hu cikke szerint.

A súlyos betegséggel küzdő alkotmányjogász azért döntött így, mert nem lehet tudni, mikor születik döntés a strasburgi emberi jogi bíróságon tárgyalt kérelméről. Azt szeretné elérni, hogy lehetővé váljon az ALS-ben és ehhez hasonló betegségben szenvedő emberek számára az eutanázia. 

Karsai azért reménykedik, hogy májusban megszületik a határozat ebben az ügyben.

A Párbeszéd, az MSZP és a Momentum törvénymódosító javaslatot nyújtott be, amely kimondaná, nem büntethető az a személy, aki segítséget nyújt az életvégi döntésben olyan gyógyíthatatlan betegnek, aki az emberi méltósággal összeegyeztethetetlen szenvedést él át, ugyanakkor cselekvőképessége teljes birtokában van, és kizárt, hogy az egészségi állapota még javulhat.

A Fidesz szintén csütörtökön azt közölte, képviselői elfogadhatatlannak tartanak minden olyan törekvést, ami az emberi élet kioltását teszi lehetővé más számára. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk