Szekszárd közös ellenzéki jelöltje lett Bomba Gábor, akinek a fiát egy mémvideó miatt hurcolták meg tanárai

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 23.

Belpol

Ráadásul a fiút és családját még évek után sem hagyják nyugodni.

"Bomba Gábor polgármesterjelölt vezetésével, az összes párt támogatásával indulnak az Éljen Szekszárd egyesület tagjai indulnak az önkormányzati választáson" - jelentette be Hadházy Ákos a közösségi oldalán.

Bomba Gábor a várost most is irányító fideszes Ács Rezsővel szemben indul. Bomba Gábor egyébként annak a szekszárdi fiúnak az édesapja, akit a helyi Garay János Gimnázium igazgatója hurcolt meg egy viccnek szánt mémvideó miatt, amiben a tanuló a Bukás című film egy hitleres jelenetének átalakításával figurázta ki az iskoláját.

Az ügynek még most nincs vége, bár a fiú már elmúlt 18, leérettségizett, egyetemre készül. A család a 444.hu beszámolója szerint levelet kapott az ügyészségtől, hogy az eljárást elfogultság miatt Tolnából áthelyezik Baranyába, ahol újrakezdik, illetve folytatják a fiú elleni nyomozást.

Bomba Gábor a Magyar Hang megkeresésére elmondta, hogy nagyon is gyanúsnak tartja, hogy az az ügyben december óta nem történt semmi, három hete pedig hirtelen újraéledt. A beszámoló szerint akkor már lehetett hallani a városban, hogy zajlanak az egyeztetések és felmerült a neve a fideszes polgármester kihívójaként.

Az iskolája által üldözött fiú esetéről a magyar sajtóban először a Magyar Narancs számolt be először tavaly:

Rendőrség nyomoz egy tanárokat sértő diákvideó miatt

Egy szekszárdi középiskolában a tanárokat sértő videó miatt a gyanúsított tanulót az igazgató másfél órán át vallatta az irodájában, majd az iskola elhagyására kényszerítette. Minden értintett feljelentést tett, a rendőrség nyomoz. Gábor - így fogjuk nevezni a diákot - édesanyja megrémült, amikor az osztályfőnök egy múlt októberi hétfőn azt tudakolta telefonon, hogy érzi magát fia, mert nagyon zaklatottnak tűnt, miután az igazgatói irodából távozott.

Neked ajánljuk