Hadházy szerint az új kormányszóvivő "tehetséges terelő"

  • narancs.hu
  • 2024. április 2.

Belpol

Nem járt túl sok sikerrel. 

"Az új kormányszóvivő: tökéletesen tehetséges a terelésben. Évekkel ezelőtt csak egyetlen adatot kértem tőle: mennyi pénzt buktunk az Öveges-programon…" – emlékszik vissza a 2020-ban történtekre keddi Facebook bejegyzésében Hadházy Ákos, független parlamenti képviselő.

Hadházy még 2020 januárjában posztolt arról, hogy az akkor EU-s fejlesztésekért felelős államtitkárral, "Eszterrel már 8 hónapja levelezek, mert görcsösen és arrogánsan titkol egy fontos, de a Fidesznek kínos számot. Azt akarom megtudni, hogy a 12 milliárdos (!) Öveges-program szervezett elcsalása miatt mennyi pénzt kell visszafizetnünk Brüsszelnek az OLAF-vizsgálat után. Vitályos Eszter az EU-s fejlesztésekért felelős államtitkár az EMMI-ben.

Hónapokig hiába leveleztem vele, hogy megtudjam ezt az egyetlen adatot.

Először az OLAF-jelentést szerettem volna megtekinteni (ha már a négyes metró esetében ők hozták azt nyilvánosságra), aztán már beértem volna a büntetés mértékével. A levelezés teljes kudarc volt, Eszter arrogánsan lepattintott (néhány levél itt olvasható)" – írta a parlamenti képviselő.

Ezért karácsony előtt Szél Bernadettel felkeresték Vitályos Esztert (pont azon a napon, amikor az Országgyűlés megszüntette a képviselők szabad belépésének jogát a közintézményekbe). 

"Akkor az államtitkár kénytelen volt minket fogadni és zavarában azt mondta (ÉLŐ VIDEÓBAN ÍGÉRTE MEG ÖNÖKNEK IS), hogy csak azért nem árulja el a nagy titkot, mert elfelejtette, nem emlékszik rá, mekkora büntetést kaptunk. De azt is megígérte, hogy majd utánanéz. Miután karácsony után újabb időpontot kértem tőle a válaszért, megüzente, hogy csak azért sem fogja elárulni azt, hogy mennyit vesztettek a magyar adófizetők. Azt is közölte, hogy nem akar velem beszélni.

Szerencsére az országgyűlési képviselők jogát csorbító törvények csak február elsejével lépnek életbe, így a héten még meg tudtam őt látogatni, és kénytelen volt fogadni. De amit művelt, abban nem volt semmi köszönet!

V. Eszter érzi, hogy a „nem emlékszik rá” érv már gyenge. Ezért azt találta ki, hogy kérdezzem az OLAF-ot. Azért irányít amúgy görcsösen az OLAF-hoz, mert tudja, hogy onnan nem fogok választ kapni" – írta Hadházy posztjában, megosztva a beszélgetés során készült videót is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk