Három politikust is visszahív a Fidesz az Európai Parlamentből

  • narancs.hu
  • 2024. április 2.

Belpol

Hidvéghi Balázs, Szentkirályi Alexandra kampányfőnöke az egyikük.

A Politico információi szerint három politikust is visszahív az Európai Parlamentből a Fidesz: Hidvéghi Balázs, Tóth Edina és Bocskor Andrea sem szerepel majd a párt listáján, amit várhatóan jövő héten hirdetnek ki – írja a 444.hu.

A hármasból Hidvéghi Balázs talán a legismertebb név, ő volt korábban a párt kommunikációs igazgatója is.

Hidvéghi jelenleg Szentkirályi Alexandra kampányfőnökeként dolgozik az önkormányzati kampányon, de a jelek szerint utána sem tér már vissza Brüsszelbe.

Nagy meglepetésnek is nehéz lenne nevezni a döntést azután, hogy Hidvéghi szerint Brüsszel „ideologikusan zárt, erőszakos központtá” vált – írja a lap.

Bocskor Andrea leginkább azzal hívta fel magára a figyelmet, fideszes EP-képviselőként, hogy határozottan kiállt az orosz agresszió ellen, továbbá Ukrajna függetlensége mellett. Bocskor kárpátaljai magyar, aki részben azért kerülhetett fel a párt listájára 2019-ben, mert a Fidesz akkor úgy állította össze a névsort, hogy a nem uniós tagországokban élő magyar kisebbségek is képviseletet kaphassanak.

Tóth Edina az EP környezetvédelmi szakbizottságának jelentéstevője volt, elsősorban klímavédelmi és környezetvédelmi témákban szólalt fel. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk