Hadházynak van egy rossz híre a választókhoz

  • narancs.hu
  • 2021. október 10.

Belpol

Még nem úgy állnak a közvéleménykutatások, ahogyan kellene nekik. 

Három miniszterelnök-jelöltről is azt a butaságot hallotta, hogy ő a második Orbán Viktor – mondta Hadházy Ákos a Márki-Zay Péter kampányrendezvényén vasárnap. Beszédében hangsúlyozta, hogy van egy rossz híre, méghozzá az, hogy az ellenzék egyelőre nem áll nyerésre, illetve nem egyértelmű, hogy „nyerésre állunk”. 

Óvatosságra int mindenkit, ugyanis a Fidesz propagandagépezetnek köszönhetően még mindig 400 ezer megtévesztett ember van, akiket meg kell győzniük a választás megnyereséhez. „Emiatt nem állnak úgy a közvéleménykutatások, ahogy kellene nekik” – mondta. 

„Teljes önbecsapás azt hinni, hogy a győzelem a zsebünkben van”

– szögezte le. Hozzátette, gondolja meg az, aki nyafog az előválasztás leendő győztese miatt, és azt mondja, hogy nem megy majd el szavazni 22'-ben, mert ezesetben ő Orbán Viktort segíti. 

Úgy véli, a választás szempontjából nem az a legfontosabb, hogy hogy hívják majd a miniszterelnök-jelöltet, hanem az, hogy lesz-e 20 ezer aktivistája az ellenzéknek, akik a kampányból  kiveszik a részüket. Azt nem mondta el, hogy kit támogat, de hangsúlyozta, őt a zuglói előválasztás során a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatta. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk