Hadházy: Nyolc éve tettem le az első bizonyítékot, ez az első, hogy következménye lett

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 27.

Belpol

Reagált Tóth Csaba visszalépésére Fekete-Győr András és Karácsony Gergely is.

„Azzal, hogy a pártok többsége – ha nem is azonnal, de – megvonta a támogatást Tóth Csabától, ezt az üzenetet megküldték. Ez egy lényeges és szimbolikus jelzés. A zuglóiaknak azonban most lehetőségük van egy még erősebb üzenet elküldésére. Megüzenhetik, hogy gyökeres változást akarnak: végre legyen jogi következménye az eddigi nyíltszíni lopásnak, de az új kormány ugyanolyan szigorral lépjen fel akkor is ha azon az oldalon esne valaki kísértésbe. – írja Facebookon Hadházy Ákos zuglói jelölt arra reagálva, hogy Tóth Csaba bejelentette, visszalép az előválasztástól.

A képviselő a Telexnek azt nyilatkozta, nyolc éve tette le az első bizonyítékokat, és ez az első, amikor következménye is lett.

Tóth Csaba visszalépésre a miniszterelnök-jelöltek közül Fekete-Győr András így reagált: „A szocialista Tóth Csaba az imént – nyilván a részeredmények ismeretében – visszalépett az előválasztási jelöltségtől, így a korrupcióellenes harc ikonikus figurája, a Momentum Mozgalom által indított Hadházy Ákos szállhat szembe a Fidesszel Zuglóban. Ezzel egy komoly lépést tettünk az ellenzék megtisztítása érdekében, és így nemcsak a kormányváltás, de a korszakváltás is közelebb került!” – és szavazásra buzdított bejegyzésében.

Karácsony Gergely pedig ezt posztolta Facebookon: „A saját etikai normáim világossá tétele Tóth Csaba esetében már hozzájárult a helyes döntés meghozatalához. Hátha más esetben is segít, ezért megismétlem: számomra nem elfogadható az offshore-ozás, és nincs mentség a náci karlendítésre. Nincs kettős mérce, nem védünk valakit csak azért, mert a mi kutyánk kölyke.”

Két nappal ezelőtt a Tóth Csabát indító MSZP még úgy nyilatkozott, hogy nem lépteti vissza jelöltjét, miután a Párbeszéd, a Jobbik és végül a DK is kihátrált Tóth mögül.

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk