Három kormánypárti akadt fönn az ÁSZ rostáján

  • narancs.hu
  • 2023. március 30.

Belpol

A kampányra fordított pénz elszámolását ellenőrizte a számvevőszék.

A legutóbbi országgyűlési választásokon a 97 egyéni képviselőjelölt közül 94 szabályosan használta fel a kampányra kapott támogatást – derül ki az ÁSZ által közzétett jelentésből.

A három mandátumhoz jutott politikus, aki vétett a szabályok ellen: Pócs János, Pánczél Károly és Mészáros Lajos, mindhárman kormánypártiak. 

Az Állami Számvevőszék úgy találta, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 2. számú, jászberényi központú választókerületben győztes Pócs János 252 ezer forintot számolt el úgy, hogy a támogatást igazoló számviteli bizonylatok nem az ő nevére szóltak.

A Pest megyei 11. számú, dabasi központú választókerület képviselőjének, Pánczél Károlynak az elszámolásai között százezer forint elköltését találta szabálytalannak az ÁSZ, mert a számlán szereplő dátum alapján a politikus a kampányidőszakon kívül vette igénybe az adott szolgáltatást. 

A Fejér megyei 4. számú, dunaújvárosi központú választókerület országgyűlési képviselője, Mészáros Lajos a hivatalos kampányidőszak kezdete előtt költött el 299 ezer forintot, amelyet így nem számolhatott volna el.

A politikusoknak a szabálytalanul elköltött összeg kétszeresét kellett visszafizetniük, már meg is tették. 

 

A pártok elszámolásának ellenőrzését még nem fejezte be az ÁSZ.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk