Havasi Bertalan elárulta, kinek a pénzéből ült fel Orbán a luxusrepülőre

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 24.

Belpol

Orbán rendszeresen jár a 60 millió dolláros géppel focimeccsekre.

Idén nyáron sokáig követte két exkluzív jármű – egy magánrepülőgép és egy luxusjacht – útját szerte Európában az Átlátszó. Így sikerült lefotózniuk, ahogy Orbán Viktor miniszterelnök egy osztrák lajstromszámú magánrepülőgéppel érkezett haza Budapestre a Videoton bulgáriai meccse után.

Ennek kapcsán kereste meg a Népszava a miniszterelnök sajtósát, hogy megtudják, ki biztosítja Orbán Viktor számára a 60 millió dolláros repülőgépet.

Havasi Bertalan a megkeresésre válaszolva közölte, hogy Orbán Viktor „az utazások során a focicsapat tulajdonosának (vagyis Garancsi Istvánnak) a vendége, és ugyanolyan módon utazik, mint a MOL Vidi FC többi vendége. Ez eddig is így volt, és ezután is így történik majd. Mindez a magyar adófizetőknek egyetlen forintjába sem kerül.”

A portál igyekezett azt is megtudni, hogy a mintegy 17 milliárd forintba kerülő luxusgép Garancsi István saját tulajdona-e, azonban sem erre, sem arra nem adott még választ: miként fordulhatott elő, hogy az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőt Mészáros Lőrinc egyik lánya, Mészáros Beatrix is használta?

Mészároshoz köthető luxusjárművön utazott Orbán

Két luxusjármű útját követte az Átlátszó a nyáron. Fontos utasokat vittek. Idén nyáron sokáig követte két exkluzív jármű – egy magánrepülőgép és egy luxusjacht – útját szerte Európában az Átlátszó. Így sikerült lefotózniuk, ahogy Orbán Viktor miniszterelnök egy osztrák lajstromszámú magánrepülőgéppel érkezett haza Budapestre a Videoton bulgáriai meccse után.

Figyelmébe ajánljuk