Hétfőtől foglalhatnak időpontot Pfizerre a 16-18 évesek

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. május 8.

Belpol

Elképzelhető, hogy ha marad Pfizer, akkor azt a többi korosztály számára elérhetővé teszik. Erről majd az operatív törzs hoz döntést.

A 16-18 éves regisztráltak számára hétfőn, kedden és szerdán nyílik meg az időpontfoglalás lehetősége a koronavírus elleni oltásra, és csütörtöktől kezdik a korosztály oltását Pfizer-vakcinával - nyilatkozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szombaton a közmédiának.

György István, aki egyben az országos oltási munkacsoport vezetője is, elmondta: péntek éjfélig 60 ezer fiatal regisztrált az oltásra. Felhívta a figyelmet, hogy az oltás beadásához szükség van egy szülői beleegyező nyilatkozatra is, e dokumentum nélkül nem fogják megkapni az oltást.

A 16-18 évesek korosztályába 197 ezren tartoznak, péntekig 60 ezren regisztráltak oltásra; a 16. életévüket idén betöltők 75 ezren vannak és a 18. életévüket elhagyók száma is több tízezer.

Szombaton egyébként érkezik Moderna-vakcina is, amelyből háromezer háziorvos fog kapni, 1900 praxisnak pedig Janssen-oltóanyagot küldenek.

AstraZeneca, Szputnyik és Sinophram oltásokra jelenleg is lehetőség van időpontot foglalni a kormányzati portálon.

Neked ajánljuk