Hiába tiltakozik a polgármester, mégis oszt ételt a Gyermekétkeztetési Alapítvány

  • narancs.hu
  • 2015. április 6.

Belpol

Az önmarketing nem mindenkinek fontosabb az éhező gyerekeknél. Kedden 15 órától Miskolc megmutathatja, hogy különb, mint a polgármestere.

Miskolcon nincs éhező gyerek, a város egyébként is a fejlődésével és gazdasági sikereivel szeretne a közfigyelem középpontjába kerülni, ezért nincs szükség arra, hogy a Gyermekétkeztetési Alapítvány élelmiszert osszon. Kriza Ákos fideszes polgármester ezzel utasította vissza az alapítvány kezdeményezését – írta szombaton a Népszava, amely Kriza levelét is közölte.

Kriza Ákos (jobbra) felvágja az ország legnagyobb kocsonyáját

Kriza (jobbra) és az ország legnagyobb kocsonyája

Fotó: MTI

„A magam egyszerű agyával képtelen vagyok felfogni, hogy pusztán a hamis látszat megőrzése érdekében becsületes politikus ilyet tegyen” – reagált a történtekre Király Gábor, a Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke. Mi is nehezen hittük el.

A hír megjelenése után azonban a miskolciak egy csoportja nem állt meg a szörnyülködésnél. Szervezkedni kezdtek a Facebookon, és kijelentették, hogy ők csak azért is megtartják az ételosztást. Nemrég azt írták ki az oldalra, hogy az eredeti kezdeményező, a Gyermekétkeztetési Alapítvány is beszáll, pontosabban az alapítvány rendezvényébe kapcsolódnak be a polgármester embertelen hozzáállásától feltüzelt civilek.

Az alapítvány hivatalos Facebook-oldalán is találtunk ezt megerősítő kommentet. Benne a lényeg: „Kedden 15 órától osztunk élelmiszert Miskolcon a Szent István téri parkolónál.”

A civilek pedig azt írják: „Holnap 12 órakor a Virágóránál találkozunk, minden segítő kezet, támogató szívet szeretettel várunk!”

Hajrá, Miskolc!

Neked ajánljuk