Hivatalosan is megállapították Karácsony Gergely győzelmét

  • narancs.hu
  • 2024. június 11.

Belpol

A Fővárosi Választási Bizottság döntése után Vitézy Dávid még három napig fellebbezhet.

A Fővárosi Választási Bizottság FVB hétfőn esti határozatában megállapította a főpolgármester-választás végeredményét. Az FVB megállapítása szerint a választást Karácsony Gergely, a Párbeszéd-Zöldek, a DK és az MSZP jelöltje nyerte, mivel ő kapta a jelöltek közül a legtöbb érvényes szavazatot.

A határozat ellen fellebbezésnek van helye, amelyet 3 napig, egészen pontosan 2024. június 13-án, csütörtökön 16 óráig nyújthatnak be az érintettek.

Karácsony Gergely a főpolgármester-választást mindössze 324 szavazattal nyerte meg a hivatalos végeredmény szerint. Ellenfele, az LMP és a Fidesz által támogatott Vitézy Dávid már a választás éjjelén jelezt, hogy újraszámlálást kér, mivel „rengeteg a nyitott kérdés” utalva erre a 22 ezernél is több érvénytelen szavazatra.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk