Dézsi Csaba András: Újra fogjuk számoltatni a szavazatokat

  • narancs.hu
  • 2024. június 11.

Belpol

Győr leszavazott polgármestere szerint Borkai Zsolton ment el a győzelme, akit az MSZP tolt be a pályára.

Interjút adott a Kisalföldnek Dézsi Csaba András. A fideszes polgármestert a vasárnapi választáson 439 szavazattal nyomta le a civilek, a Momentum és az LMP által támogatott Pintér Bence, de a nádorvárosi körzet egyéni képviselőjeként bejutott a győri közgyűlésbe.

„Először is szeretnék gratulálni Pintér Bencének, aki úgy tűnik, megnyerte ezt a polgármesteri választást. Azért mondom, hogy úgy tűnik, mert újra fogjuk számoltatni a szavazatokat, hiszen négyszáz szavazat különbség nem tűnik kevésnek, viszont 900 szavazócédulát érvénytelennek nyilvánítottak” 

– jelentette be mentőtervét Dézsi, hozzátéve, hogy ezzel együtt is valószínűleg Pintér lesz a város polgármestere a következő 4,5 évben. „Októberig még én fogom vezetni a várost és azután fogom átadni neki minden olyan fontos intéznivalóval, amit elkezdtünk és tovább kell folytatni.

Azt azért megismételte, hogy az egykori újságíró továbbra is alkalmatlan szerinte. „Sokat kell tanulnia és el kell kezdenie megtanulni a város ügyeinek intézését. Mi ebben semmiképpen nem fogjuk akadályozni, mert nekünk fontos Győr, hiszen itt élünk.”

A leszavazott polgármester elmondta, Bokai Zsolt indulása zavarta meg őket a kampányban, akit szerinte „az MSZP tolt be a palettára.” A 2019-ben még fideszes színekben indult, a szexbotrányába belebukott Borkaival kapcsolatban persze kérdéses, hogy kitől vett el szavazatokat, de pártmúltja miatt Dézsi talán nem lő nagyon mellé, amikor azt gondolja, hogy tőle. Borkai 27 százalékot kapott, tehát tényleg sokat vett el. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk