Idén sem hajlandóak elárulni, hová megy nyaralni Orbán

  • Gera Márton
  • 2018. július 20.

Belpol

Tavaly szintén titkolóztak a miniszterelnök szabadságáról.

Hiába érdeklődtünk Havasi Bertalannál, hogy idén nyáron mettől meddig lesz szabadságon Orbán Viktor és hová utazik, a miniszterelnök sajtófőnökétől nem kaptunk érdemi választ. Havasi levelében arra hivatkozott a magyarnarancs.hu-nak, hogy a Miniszterelnöki Sajtóiroda a miniszterelnök hivatalos tevékenységéről és programjairól ad tájékoztatást a nyilvánosság számára.

Mindez csak azért érdekes, mert évekkel ezelőtt még egyáltalán nem volt titok Orbán szabadsága, volt, amikor maga Havasi hosszan számolt be a Blikknek, hogy merre járt a kormányfő. 2015-ben pedig maga Orbán osztott meg nyaralós képet, ám 2016-ban hirtelen csend lett a miniszterelnök nyári szabadsága körül, a Népszabadságnak akkor a sajtófőnök szintén nem akarta elárulni, hová utazik nyáron a főnöke. Tavaly ugyanez történt, és csak onnan tudtuk meg, hogy hol volt a miniszterelnök – Krk szigetén –, hogy egy vendéglős fényképet posztolt a TripAdvisor-oldalára, amellyel leplezte Orbánt.

Három nappal a vakációja vége előtt „véletlenül” előkerült a nyaraló Orbán Viktor

Horvátországból, honnan máshonnan. Bár Havasi Bertalan sajtófőnök nem árulta el, Zdenko Radman horvát állampolgár, étteremvezető egyetlen képpel leplezte le a vakációzó Orbán Viktort. Orbán ott van, ahová a magyarok jelentős része is rendszeresen eljár (Horvátország, Krk szigete).

Az idei titkolózás azért is furcsa, mert Orbán a Facebookján egy rejtélyesnek szánt játékkal számolja vissza a napokat a vakációig, amiről Havasi Bertalan még azt sem árulta el, mikor kezdődik.

Hogy miért fontos/nem fontos, hol nyaral Orbán, arról tavaly szerkesztőségi cikket írtunk, egy összeállításban pedig azt is végigvettük, hogy az európai politikusok hová utaznak el a nem titkolt vakációjukon.

Borítókép: MTI/EPA/Nicolas Lambert

Figyelmébe ajánljuk