Így spórol Budapest: vezetői székek fognak megszűnni

  • narancs.hu
  • 2020. november 20.

Belpol

A 24.hu információi szerint komoly cégátalakítások várhatóak.

Jelentős átalakításokba fogott a budapesti városvezetés, miután az komoly anyagi gondokkal küzd az állam által elvont bevételek miatt. Első körben öt közműcéget (a Főtávot, a Fővárosi Közterület-fenntartót, a Budapesti Temetkezési Intézetet, a Főkétüsz Fővárosi Kéményseprőipari Kft.-t és a Főkertet) olvasztana egyetlen vállalatba Karácsony Gergely, ezzel pedig több vezetői szék meg is szűnne – tudta meg a 24.hu. Az így létrejövő céget egyetlen ember vezetné (Mártha Imre, a Főtáv jelenlegi vezetője) az átalakítással pedig középtávon több milliárd forintot tudna megtakarítani a főváros.

További tervek között szerepel, hogy 21 felügyelőbizottsági hely fog megszűnni, ahol eddig a pártok küldöttjei ültek, tehát a spórolás érdekében politikai pozíciókhoz is hozzányúl a városvezetés. A portál ugyanakkor azt írja, hogy erről még nincsen végleges döntés, mivel a Fővárosi Közgyűlést jelenleg nem lehet összehívni a veszélyhelyzet miatt, a főpolgármester egyedül dönthet, de erre csak akkor kerül sor, ha Karácsonyt ebben a lépében a többség támogatja.

Lemondott Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes

A klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes egy Facebook-bejegyzésben nyújtotta be lemondását Karácsony Gergelynek, aki azt szintén a Facebookon már el is fogadta. Egy Facebook-bejegyzésben jelentette be csütörtök este Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes, hogy „hosszú vívódás után" úgy döntött, 2020. december 31-ével lemond a főpolgármester-helyettesi posztról.

Ezen kívül a csütörtökön távozását bejelentő Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes helyét sem töltik be, tehát a városvezetők számán is spórolnak.

Figyelmébe ajánljuk