"Intézményi Magyar Állampapírt bárki vásárolhat pénzintézeteken keresztül"

Belpol

Így magyarázza a kormány a Porosenkonak kifizetett százmilliókat.

A Porosenko által vezetett Európai Szolidaritási Párt december 21-én kiadott közleményéből, valamint a volt ukrán elnök vagyonnyilatkozatából is kiderül, hogy külföldi értékpapírokba és kötvényekbe, állampapírokba fektet független befektetési tanácsadók közreműködésével. Az említett összeg is állampapírból származik a vagyonnyilatkozata szerint – ez áll a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) közleményében, melyet arra a hírre reagálva adtak ki, miszerint a DK hűtlen kezelés miatt a DK feljelentést tesz a Porosenkónak kifizetett százmilliók miatt.

A szóban forgó összeg 345 millió forintnyi ukrán hrivnya, mely úgy lett Porosenkoé, hogy vélhetően korábban bevásárolhatott magyar állampapírból, amit aztán visszaváltott.

"Intézményi Magyar Állampapírt bárki vásárolhat pénzintézeteken keresztül. Tekintve, hogy az ilyen tranzakciók banktitoknak minősülnek, a magyar kormánynak ezekre nincs rálátása"

– közölte a KTK. "A magyar állam más jogcímen nem fizetett ki Porosenko részére semmit" – hangsúlyozták.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk