Hvg.hu: Iskolabezárásokra készül a kormány a választások után

  • narancs.hu
  • 2024. január 18.

Belpol

Korábban gyakran hivatkoztak a baloldali kormányokra, mint „iskolabezárókra”. 

Körülbelül 60, többségében kis tanulói létszámmal működő iskolát zárna be a kormány – írja a hvg.hu. A lap kormányzati forrásokra hivatkozva azt írja, hogy mivel az „iskolabezárás” szó negatív érzéseket vált ki a választópolgárokban, ezért „racionalizálás”, „struktúraátalakítás” címen tálalja majd az intézkedést a kormány. 

A portál szerint

az erről szóló bejelentést a június 9-ei önkormányzati választás utánra időzíti a kormány, mert vélhetően rontani fogja egyes fideszes polgármestereknek az esélyeit. 

A lap megjegyzi, az Orbán-kormány gyakran mutogat rossz példaként az „iskolabezáró” baloldali kormányokra. Az is tény viszont, hogy 2015 óta többször és változatos formákban felmerült már az Orbán-kormányokban is a kisiskolák vagy éppen a kis létszámú felső tagozatok összevonása.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk