Ismert agykutató hagyta faképnél Orbán szervilis értelmiségi körét az MTA-botrány miatt

  • narancs.hu
  • 2018. június 29.

Belpol

Kilépett a Professzorok Batthyány Köréből Freund Tamás.

Nagy port kavart a Professzorok Batthyány Körében, hogy Náray-Szabó Gábor elnök egy Magyar Idők publicisztikában azt írta az MTA-val kapcsolatban, hogy a kormány azt csinál, amit akar, a tudomány autonómiáját féltő tudósokról pedig azt, hogy „nálunk a bizalmatlan szabadságharcosok utcára mennek szabadon választott té­máik védelmében, mégis előszeretettel csüngenének a megvetett állam csecsein”.

Az ellentétről az Index számolt be, amely azt is megírta, hogy az írás okozta konfliktus miatt Freund Tamás otthagyta a PBK-t. Freund megerősítette a hírt a portálnak, és elmondta: „Én egyáltalán nem értettem egyet Náray-Szabó elnök úr publicisztikájában foglaltakkal. Olyan szintű a megosztottság még ebben a kizárólag a polgári oldalt képviselő testületben is az Akadémia finanszírozásának a tervezett átalakítása miatt, hogy már nem kívántam tovább tag maradni.” Hozzátette: „A magam csatornáin próbálom vívni ezt a harcot, és bízom benne, hogy az egyeztetések eredményre fognak vezetni a minisztérium és az MTA között.”

Neked ajánljuk

Meghalt Schlecht Csaba

  • narancs.hu

A Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet egykori főszerkesztője, Simicska Lajos jobbkeze, a Kaya Ibrahim-ügy központi figurája 63 éves volt.