Ismét kordont bontott az ellenzék a Karmelitánál

  • narancs.hu
  • 2023. március 29.

Belpol

A mai akcióval a sajtószabadság visszaállítására és a propaganda betiltására hívják fel a figyelmet.

Szerdán reggel ismét lebontották a Karmelita kolostor előtti kordont a Momentum országgyűlési képviselői és Hadházy Ákos. 

„Ha visszaépítik a kordont, mi lebontjuk megint! A Karmelita körüli kordon továbbra is a szabad, tisztességes választások lehetőségét megszüntető, a demokráciát leépítő hatalom szimbóluma. A hazugság és cinizmus szimbóluma, ami fizikailag és szimbolikusan is a propagandagépezet központját, Rogán irodáját védi.

Mi, akik ma ezt a kordon ismét lebontottuk, tudjuk, hogy tettünk csak szimbolikus, de ezzel üzenünk a hatalomnak és üzenünk saját választóinknak is. Azt üzenjük, hogy nem fogadjuk el a hatalom mocskos játékszabályait és mindent meg fogunk tenni a propaganda legyőzéséért, azért, hogy a következő választás már valódi, tisztességes választás legyen. Tudjuk: ha első alkalommal nem reagál a hatalom, akkor nem az a jó válasz, hogy legközelebb nem csinálunk semmit.

Tudjuk azt is, hogy ezt csak honfitársaink tömegei tudják kikényszeríteni, és ki is fogják kényszeríteni! Az első alkalommal hétpontos követelést ragasztottunk ki a Miniszterelnökség ajtajára, ebből ma az első és legfontosabb követelésre, a sajtószabadság visszaállítására és a propaganda betiltására hívjuk fel a figyelmet. Addig nem beszélhetünk szabad, valódi választásokról, amíg az állami médiának nem lesz új, konszenzusos vezetője, és nem tiltják be az évi legalább 50 milliárdból fizetett kormányzati hirdetéseket” – írja a független országgyűlési képviselő a Facebookon. 

Legutóbb két hete bontották le a kordont a Karmelitánál a képviselők. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?