Ismét kordont bontott az ellenzék a Karmelitánál

  • narancs.hu
  • 2023. március 29.

Belpol

A mai akcióval a sajtószabadság visszaállítására és a propaganda betiltására hívják fel a figyelmet.

Szerdán reggel ismét lebontották a Karmelita kolostor előtti kordont a Momentum országgyűlési képviselői és Hadházy Ákos. 

„Ha visszaépítik a kordont, mi lebontjuk megint! A Karmelita körüli kordon továbbra is a szabad, tisztességes választások lehetőségét megszüntető, a demokráciát leépítő hatalom szimbóluma. A hazugság és cinizmus szimbóluma, ami fizikailag és szimbolikusan is a propagandagépezet központját, Rogán irodáját védi.

Mi, akik ma ezt a kordon ismét lebontottuk, tudjuk, hogy tettünk csak szimbolikus, de ezzel üzenünk a hatalomnak és üzenünk saját választóinknak is. Azt üzenjük, hogy nem fogadjuk el a hatalom mocskos játékszabályait és mindent meg fogunk tenni a propaganda legyőzéséért, azért, hogy a következő választás már valódi, tisztességes választás legyen. Tudjuk: ha első alkalommal nem reagál a hatalom, akkor nem az a jó válasz, hogy legközelebb nem csinálunk semmit.

Tudjuk azt is, hogy ezt csak honfitársaink tömegei tudják kikényszeríteni, és ki is fogják kényszeríteni! Az első alkalommal hétpontos követelést ragasztottunk ki a Miniszterelnökség ajtajára, ebből ma az első és legfontosabb követelésre, a sajtószabadság visszaállítására és a propaganda betiltására hívjuk fel a figyelmet. Addig nem beszélhetünk szabad, valódi választásokról, amíg az állami médiának nem lesz új, konszenzusos vezetője, és nem tiltják be az évi legalább 50 milliárdból fizetett kormányzati hirdetéseket” – írja a független országgyűlési képviselő a Facebookon. 

Legutóbb két hete bontották le a kordont a Karmelitánál a képviselők. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Gyúlnak a fények

  • - minek -

Szép számmal akadnak olyanok a popvilágban, akiknek tinédzserként hull az ölükbe a világhír, míg mások hosszú időn át, sok kitérővel küzdenek meg a sikerért, s ha látszólag későn rajtoltak is, mégis mindig akkor érnek oda a célhoz, amikor kell.

Kabuki Kőbányán

  • Kiss Annamária

A 19. századi Japán egyik leghíresebb írója, IV. Namboku Curuja kabuki színműve nyomán Silviu Purcărete a román nyelvű Radu Stanca Nemzeti Színházban 2018-ban rendezte meg ezt az előadást, hogy még abban az évben elnyerje vele a román színházi szövetség (UNITER) díját, három kategóriában is.

Utcazene

Mint egy hatásvadász romantikus szimfónia, a BMC Ligeti-fesztiválja is a végére tartogatta a nagy csúcspontokat. (Az első beszámolónkat lásd: Haj, ifjúság, Magyar Narancs, 2023. június 1.) A Ligeti találkozik Kurtággal című koncertet Pierre Charial produkciója nyitotta. A 80 éves, hórihorgas, mutatványosra emlékeztető kintornás még Ligetivel dolgozta ki a mester jó néhány darabjának átiratát.

Megkérték Gyulát

„Hivatali visszaélés miatt feljelentést teszek, mert két tanú egybehangzó állítása szerint hamis tanúzással akart a NER engem és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest »lecsukatni«” – ezt írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalára, miután a hvg.hu a nyomozati iratokat idézve megírta, Fidesz közeli macherek („üzletemberek”) és politikusok hogyan akarták lejáratni Bajnai Gordon volt miniszterelnököt és Budapest jelenlegi városvezetését.

A majdnem szentté avatott ember

Két évvel ezelőtt az azóta megboldogult Transindex.ro munkatársaként interjút készítettem Böjte Csabával. Az interjúban Böjte az abúzusokat szenvedett és a traumát feldolgozni képtelen gyerekeket „fonnyadt almáknak” nevezte, akikből „pálinkát főznek”. 
A szerzetes a beszélgetés egy pontján dühöngve felállt, és faképnél hagyott.

Hinni kell benne

Családostul a nyilvánosság előtt éli az életét a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolt Joób Márton önkormányzati képviselő, és azért küzd, hogy ne ítéljék el. Politikusként a senki földjére került, de a következő választáson is indulni akar.

Eskü, hogy megadom

Majdnem a duplájára emeli a kormány júliustól a kamatadót, az állampapír továbbra is adómentes lesz. Bár racionálisan az állampapír a legjobb befektetés, a befektetők mégis menekülnek tőle. Vajon miért? És jó megoldás-e ez ellen az adóemelés?