Így fogták el Schadl Györgyöt

  • narancs.hu
  • 2023. március 29.

Belpol

A végrehajtói kar elnöke Dubajba utazott volna az elfogása előtt, letartóztatásukkor milliókat találtak náluk. 

2021. november ötödikén Schadl György délután háromnegyed egy órára rendelte a sofőrjét az újbudai házához. Az autóba beült felesége, a sofőr pedig a Ferihegyre vitte őket. Azonban az autót a készenléti rendőrség 13:39-kor félreállították a reptér prémium parkolójához vezető úton: a benne ülőket kiszállították, Schadl Györgyöt és sofőrét megbilincselték, és elrendelték az előállításukat. Vagyis Schadl nem tudott kijutni Dubajba – számolt be a Telex

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elöke és felesége azért Dubajt választották, mert az Egyesült Arab Emírségeknek nincs kiadatási egyezménye Magyarországon. Schadl György előállítását követően azt vallotta, hogy csak turistaként utaztak volna, a nyomozati anyagok viszont rámutatnak, hogy a hatóság szerint kapott egy fülest, és még a letartóztatása előtt meglépett volna az országból. Ekkor még Schadl teljes ügyét bőven nem tárták fel a nyomozók, de már sejtették, hogy Völner Pállal korrupciós hálózatot alakítottak ki. 

Schadlt és sofőrjét az előállításuk után elválasztották egymástól: utóbbi ruháját néhány méterrel arébb vizsgálták át. Kabátja zsebében A5-ös borítékra leltek, amiben 33 darab 200 eurós, 100 darab 100 eurós és egy húszeurós volt. Tagadta, hogy a pénz az övé lenne, de nem tudott arra magyarázatot adni, hogy akkor kié lehet. Később az érdi lakását is átvizsgálták, ahol már elismerte, hogy Schadl Györgytől kapta a pénzt. 

 

A végrehajtói kar elnökénél nem találtak ennyi pénzt az előállításakor. „Csak” egy Audi kulcsa került elő, illetve lecsatoltak a karjáról egy 18 karátos aranyból készült órát, ennek értéke hétmillió forint körül mozog. Felesége táskájából viszont egy BMW kulcsa, 368 darab 50 eurós és 100 darab 10 eurós került elő. Egy másik boríték pedig több száz dirhamot, valamint több száz dollárt és eurós bankjegyet rejtett. 

 

A Schadl-Völner-ügyről készült cikkeinket itt olvashatja!  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?