Kordont bontott az ellenzék a Karmelitánál

  • narancs.hu
  • 2023. március 14.

Belpol

A rendőrök igyekeztek ezt megakadályozni kevés sikerrel. 

Kedden 9 óra után nem sokkal a Momentum politikusainak egy csoportja - köztük Orosz Anna, Gelencsér Ferenc, Fekete-Győr András - és Hadházy Ákos független ellenzéki politikus nekiállt lebontani a Karmelita előtti kordont – írja a 444.hu

A rendőrök igyekeztek megállítani őket kevés sikerrel. A politikusok a Karmelita főbejáratához akarták rögzíteni a Hét pont Magyarország megújításáért című plakátot, viszont ezt e rendőröknek sikerült megakadályozniuk, végül azonban a falra sikerült kiragasztani. 

Hadházy elmondta, a kordon a szimbóluma a hazugságnak. Ez a ház, a Karmelita a propagandagépezet központja. Tömegeknek kell elhinni, hogy el lehet érni eredményeket, mondta. A politikusok ezután az utca másik oldalára mentek, ahol szintén lebontották a kordonokat. A rendőrök sorfalat álltak, de nem avatkoztak közbe, számolt be a 444.hu. 

„A Karmelita kolostor köré vont kordon szimbólum: a szabad, tisztességes választások lehetőségét megszüntető, a demokráciát leépítő hatalom szimbóluma. A szabad sajtót fokozatosan ellehetetlenítő hatalom szimbóluma. A hazugság és cinizmus szimbóluma. A kordon nem csak a Miniszterelnökséget védi, hanem ezzel együtt a propagandagépezet központját és a már a látszatra sem adó rendeleti kormányzás központját” – írja Hadházy Ákos a kordonbontással kapcsolatban a Facebookon. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.