Kitüntették az Orbán születésnapi hálaadó szertartását celebráló plébánost

Belpol

Mindszenty-emlékéremmel tüntették ki Osztie Zoltánt, a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia plébánosát Budapesten. 

A Mindszenty József egykori esztergomi érsekről, hercegprímásról elnevezett elismeréseket Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Mindszenty Társaság ügyvezető elnöke adta át az Országházban.

Az MTI közleménye szerint Osztie Zoltán „több mint négy évtizedes hűséges és odaadó lelkipásztori tevékenységéért, a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánián és a közéletben végzett nemzetmegtartó, közösségteremtő, közösségépítő és keresztény ifjúságnevelő szolgálatáért, valamint Mindszenty József bíboros szellemi örökségének méltó ápolásáért” részesült a díjban.

 
Osztie Zoltán plébános méltatja az emlékplakettel kitüntettek egyikét a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia alapításának 975. évfordulója alkalmából tartott ünnepi szentmise végén a Március 15. téren álló belvárosi plébániatemplomban 2023. augusztus 12-én.
 

Ahogyan arról a Narancs.hu is beszámolt, idén is tartottak Orbán Viktor miniszterelnök születésnapjára időzítve hálaadó szentmisét. Orbán idén május 31-én volt 60 éves, a szertartást a korábbi évekhez hasonlóan idén is Osztie Zoltán, a budapesti Március 15. téren található Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom plébánosa celebrálta. 

Osztie Zoltán tavaly azt mondta a miniszterelnökről, hogy

Orbán Viktor „Isten ajándéka, aki fáklyaként jeleníti meg a világ világosságát”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk