Ítélet a Hagyó-perben: súlyosbításért fellebbeztek, de kevesebbet kapott

  • 2017. szeptember 29.

Belpol

Még az elsőfokú döntést is soknak találták: enyhítette Hagyó Milós büntetését a Szegedi Ítélőtábla.

Az elsőfokú döntést enyhítve jogerősen másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla Hagyó Miklóst, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettesét.

Bár az ügyészség a tavalyi döntésnél – akkor két év szerepelt ítéletként – kevesellte a büntetést, a másodfokú ítélet úgy tűnik, még azt is soknak tartotta. A szimbolikus ügyként kezelt „nokiás dobozos” történetben hivatalosan hivatali visszaélés és – felbujtóként elkövetett – hűtlen kezelés bűntettéért szabták ki az ítéletet.

A tavalyi döntésről és az ügy részleteiről lásd cikkünket:

Ítélet a Hagyó-perben

Hűtlen kezelés bűntette miatt két év, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Hagyó Miklóst, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettesét első fokon a Kecskeméti Törvényszék. Íme a több mint öt évig tartó huzavona háttere!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?