Gyertyagyújtással és egy szamizdattal búcsúztak a Magyar Nemzet újságírói

  • narancs.hu
  • 2018. április 14.

Belpol

Negyvenezer példányban nyomtatták ki a lap szamizdat kiadását.

Bár nehezen találtak nyomdát, negyvenezer példányban szombaton megjelent a Magyar Nemzet Szamizdat. A lapban több más mellett olvasható egy Török Gábor-interjú, Puzsér Róbert szövege az ellenzékváltásról, és beszámoló arról, hogyan reagált a világsajtó a Magyar Nemzet bedőlésére.

false

 

Fotó: narancs.hu

A lap munkatársai és szimpatizánsai szombat délután a lap alapítójának nevét viselő Pethő Sándor utcában tartottak egy csendes demonstrációt, ott osztogatták az eddigi utolsó példányt.

false

 

Fotó: narancs.hu

 

A Király és Nagymező utca sarkánál található templomnál a szerkesztőség tagjai gyertyát gyújtottak a lap emlékére. A megmozduláson több százan jelentek meg, köztük téma volt a lap jövője is, amelyről jelenleg a (volt) Magyar Nemzet munkatársai sem tudnak túl sokat.

false

 

Fotó: narancs.hu

A kisebb tömeg viszonylag gyorsan szétszéledt, hiszen hamarosan kezdődik a nagy kormányellenes tüntetés az Operánál, ahol a szamizdat kiadást is osztogatják.

Pethő Tibor: „Érzékelhetően fogy körülöttünk a levegő.”

A Magyar Nemzet munkatársai a lap alapítójáról elnevezett belvárosi utcában gyűltek össze, hogy a lap váratlan bezárásáról beszéljenek. Egy szombati szamizdat számot is kiadtak, amit a helyszínen terjesztettek. Az eseményen Pethő Tibor, a lap alapítójának dédunokája, és Torkos Matild, a Magyar Nemzet újságírója szólalt fel.

Miből tudná megvenni Ungár Péter a Magyar Nemzetet?

Igaz, hogy milliárdos vagyont örökölt az LMP politikusa, de ebből nem tudná fenntartani sokáig a veszteséges lapot. Hacsak nem jön családi segítség. A Simicska Lajos tulajdonában álló Nemzet Lap- és Könyvkiadó kedd reggel közölte, hogy azonnali hatállyal megszűnik a Magyar Nemzet, az mno.hu és a Lánchíd Rádió is.

Figyelmébe ajánljuk