Itt az év vége: 337 millió forint jutalmat kaptak a Főpolgármesteri Hivatal köztisztviselői

  • narancs.hu
  • 2017. december 27.

Belpol

Micsoda karácsonyi ajándék bérmegtakarítás címen!

670 köztisztviselő kapott év végi jutalom gyanánt egy kis pénzt a Főpolgármesteri Hivataltól az összesen 337 milliós jutalomkeretből – derül ki a Magyar Nemzet közérdekű adatigénylésére kapott válaszból.

A különböző összegű jutalmak közül Sárádi Kálmánnénak, Budapest főjegyzőjének 1,8 millió forint jutott, míg 1,6 millió forinttal még dobogós Bárdonné Benda Mónika aljegyző, Nagyné Varga Melinda, a Főpolgármesteri Hivatal kulturális, turisztikai, sport-, köznevelési és szociálpolitikai főosztályának vezetője és Szegvári Péter főtanácsadó, más vezető beosztású dolgozók 600 ezer és a top összeg közötti suskának örülhettek már karácsony előtt.

A lap kérdésére a főjegyző mindenkit megnyugtatott, hogy a jutalmat bruttó összegben kapták meg, és mindez a fővárosi önkormányzatnak egy fillér többletkiadásába sem került, mert a kifizetések a „tárgyévi bérmegtakarítás terhére” történtek.

Sárádi Kálmánné azt is gyorsan hozzátette, hogy „sem a főpolgármester, sem a helyettesei nem részesültek jutalomban, sőt Tarlós István már 2004 óta nem vesz fel efféle pénzt”.

(Magyar Nemzet)

Neked ajánljuk