Jakab Péter nem indul egyéniben a körzetében

  • narancs.hu
  • 2021. május 10.

Belpol

A miniszterelnök-jelöltségre koncentrál, de a Jobbiknak így is lesz jelöltje. 

Facebook-posztban jelentette be Jakab Péter, a Jobbik elnöke, hogy nem indul egyéniben Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1-es számú választókörzetében az országgyűlési képviselő-jelöltségért. 

Jakab azt írta, 2018-ban a Jobbik jelöltjeként mindössze 127 szavazattal maradt le a Fidesz jelöltje mögött, ezért 2022-re a revans éveként gondolt, "és az is lesz".

"Nekem azonban ma már nem csak ebben a választókörzetben, hanem az ország mind a 106 körzetében revansot kell vennem az Orbán-kormányon, mint miniszterelnök-jelölt"

- írta, hozzátéve, hogy ezért úgy döntött, ezúttal nem indul el Borsod megye 1-es számú választókörzetében, "helyette minden erőmmel azon leszek, hogy miniszterelnök-jelöltként kihívhassam Orbán Viktort, és győzelemre segíthessem országszerte a Fidesz leváltására alkalmas képviselőjelölteket".

A Jobbiknak viszont azért lesz jelöltje a kerületben, Szilágyi Szabolcs, akit Jakab úgy mutatott be, mint ki "az elmúlt években önkormányzati képviselőként kétszer is elnyerte a miskolciak, az avasiak bizalmát, így rászolgált az én bizalmamra is". 

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?