Jakab Péter szerint nem lehet kötelezővé tenni az oltást

  • narancs.hu
  • 2021. október 29.

Belpol

Ő rövidesen a harmadikat is felveszi, de nem szabad büntetni azt, aki nem kéri az oltást - írja a Jobbik elnöke. 

"Megjelent a kormányrendelet, mely szerint az oltást megtagadókat egyéves fizetés nélküli szabadságra lehet küldeni, majd ki lehet rúgni. Ennyit arról az orbáni ígéretről, hogy az oltást nem lehet kötelezővé tenni" - írja a kormány legújabb intézkedésére reagálva Jakab Péter.

A Jobbik elnöke Facebook-bejegyzésében azt írja, személy szerint fontosnak tartja az oltást, és hamarosan igényelni fogja a harmadik dózist. Ugyanakkor mindenkinek joga van nem kérni az oltást, "és ez nem járhat azzal a büntetéssel, hogy elveszem tőle a kenyeret. A kormány most mégis ezt teszi."

Jakab szerint a kormány a multik érdekében hozta a rendeletet, mert a nagyvállalatok "egy csapásra elintézhetnek akár egy nagyobb elbocsátási hullámot is a mostani kormányrendeletre hivatkozva."

"Az én álláspontom viszont változatlan: aki tudja és teheti, vegye fel az oltást. De azt kötelezővé tenni nem lehet" - zárul Jakab Péter bejegyzése.

Az új kormányzati intézkedést a szakszervezetek véleményére hivatkozva a Demokratikus Koalíció is bírálta. A DK közleményében Kordás László, a párt szakszervezeti politikusa úgy fogalmaz "csak felelősséghárításra és a munkavállalók kiszolgáltatására jó a munkáltatók által kötelezővé tehető oltás."

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk