Javában zajlik a fideszes médiaalapítvány átvilágítása

  • narancs.hu
  • 2019. február 16.

Belpol

Megszüntetik a párhuzamosságokat, elbocsátásokra is lehet számítani. A vezetők azért lobbiznak, hogy minél jobban jöjjenek ki az átalakításokból.

Több, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó médiumnál megjelentek az alapítvány munkatársai annak érdekében, hogy megkezdjék a szerkesztőségek működésének felülvizsgálatát - értesült a Népszava.

A napilapnak egy a KESMA-hoz tartozó országos médium vezető munkatársa azt nyilatkozta, hogy a héten hozzájuk is megérkeztek az átvilágítók, akik egyelőre a marketinget, a hirdetési osztályt és a pénzügyet nézik meg, de biztosan sorra kerül majd a többi részleg is.

Az átalakítások során vélhetően felszámolják a párhuzamosságokat, miután egy ernyőszervezet alá tartozik majd gyakorlatilag minden kormánypárti médium, ezért nem lesz szükség külön pénzügyi-, hirdetési osztályok üzemeltetésére, ami miatt vélhetően elbocsátásokra is lehet számítani.

A Népszavának nyilatkozó egyik érintett munkatárs azt mondta, egyes szerkesztőségek vezetői - függetlenül a KESMA alá történt betereléstől - még mindig sajátjuknak tekintik az adott lapot, tévét, rádiót, így most mindenki azért lobbizik, hogy jól jöjjön ki az átalakításból.

Ezen felül az alapítvány több tagjának újragondolják a profilját: nem dőlt még el, hogy a Figyelő tisztán gazdasági lap legyen, vagy megtartsa a politikai-, kulturális jellegét is, továbbá a lap úgy tudja, az Origónál attól tartanak, hogy Gábor László főszerkesztő mellé kineveznek egy „tartalomfelelőst.”

A Hír- és Echo Tévé hírműsorait közösen készítik a jövőben, továbbá a TV2 sorsa is még kérdéses, hiszen egy profitorientált bulvárcsatorna nagyon idegen az alapítvány hivatalosan nonprofit jellegétől, állítólag a gyors hatalomátvételre azért volt szükség, hogy biztosan házon belül maradjon a televízió.

Négy nappal Andy Vajna halála után megszerezte a TV2-t Mészáros Lőrinc köre

A csatorna elnöke Vaszily Miklós lett. Négy nappal Andy Vajna halála után rendkívüli közgyűlést tartott a TV2 Média Csoport Zrt, méghozzá Mészáros Lőrinc tőzsdei társaságainak villaépületében - írja a VálaszOnline . A közgyűlésen Vaszily Miklóst választották a csatorna elnökének, aki egyben az Echo TV vezére is, korábban pedig az MTVA élén állt.

Figyelmébe ajánljuk