Jean Todt beugrott a Karmelitába Orbán Viktorhoz

  • narancs.hu
  • 2021. július 30.

Belpol

Közben a nagydíjra érkező Forma-1-es pilóták sorra kritizálják a kormány melegellenes törvényét.

OrbánViktor a Facebook-oldalán osztott meg közös képet Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével, akivel a Formula-1 Magyar Nagydíj hétvégéje előtt péntek reggel a Karmelita kolostorban tárgyalt.

A Facebook-posztban ugyan Orbán csak röviden annyival kommentel, hogy "Ezen a hétvégén újra felbőgnek a motorok a Hungaroringen", de Havasi Bertalan sajntóközleményéből részletesebben azt is meg lehet tudni, hogy a találkozón Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztos is részt vett és közösen áttekintették a magyarországi autó-motorsport fejlesztésének további lehetőségeit, a kapcsolódó terveket.

Találkozó Jean Todt FIA-elnökkel. Ezen a hétvégén újra felbőgnek a motorok a Hungaroringen // Meeting with FIA President Jean Todt. This weekend, the engines will roar again on the Hungaroring 🇭🇺🏁🇭🇺

Posted by Orbán Viktor on Friday, July 30, 2021

A Forma-1 versenyzői 1986 óta minden évben visszatérő vendégek a Hungaroringen, a tavaly kötött megállapodás alapján 2027-ig biztosan lesz Magyar Nagydíj a versenyprogramban.

Miközben a Karmelita-beli találkozón szóba kerültek közlekedésbiztonsági kérdések, az akkumulátorgyártás jövője és az  autó- és motorsport innovációi is, addig a TOP-pilóták inkább a magyar kormány melegellenes törvénye miatt emeltek szót a közösségi médiában és a hivatalos sajtótájékoztatón is.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk