Vettel se hagyta szó nélkül a magyar kormány ténykedését

  • narancs.hu
  • 2021. július 30.

Belpol

Hamilton után a német világbajnok is felszólalt a melegellenes törvény ellen.

Miután tegnap Lewis Hamilton, hétszeres Forma 1-es világbajnok egy Instagram-sztoriban állt ki mindazok mellettt, akiket a magyar kormány LMBTQ-ellenes törvénye érint, a Magyat Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatón Sebastian Vettel is hangot adott véleményének. 

Az Aston Martin négyszeres világbajnok Forma-1-es világbajnok pilótája már a foci-Eb alatt is kritikus volt az UEFA-val szemben, amiért „politikai” indíttatásra hivatkozva megtagadták azt, hogy szivárványszínekkel világítsák ki a müncheni stadiont, a magyar kormány ellen pedig csütörtökön szólalt fel,  amiért olyan törtvényt fogadtak el az Európai Unión belül, amely hátrányosan megkülönbözteti az LMBTQ közösséget, írja a Motorsport.

„Mindenkinek szabadon kéne megválasztania azt, mit szeretne kezdeni magával, éppen ez lenne az egész lényege. Nyomasztónak tartom, hogy egy olyan ország, amelyik az Európai Unióban van, ilyen törvényt hoz”

- mondta el Vettel. Hozzátette: „Szerintem már rengeteg lehetőségünk lett volna arra, hogy tanuljunk a múltból, és egyszerűen nem értem, hogy miért okoz még most is problémát az, hogy hagyjuk az embereket élni, ahogyan ők akarnak, azt szeretni, akiket ők akarnak, élni és élni hagyni. Természetesen nem nekünk kell törvényeket hoznunk, de a mi felelősségünk is, hogy támogassuk azokat, akiket ez hátrányosan érintett.”

Kíváncsian várjuk, hogy mit lép erre a Facebook-csörtét nyitó Varga Judit, aki a közösségi médiában már tegnap is "sajnálattal" reagált Hamilton felszólalására.

 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk