Jövőre 142 milliárd forintból gazdálkodhat az MTVA

  • narancs.hu
  • 2023. október 24.

Belpol

Ez 15 milliárdos forrásnövekedést jelent a 2023-as költségvetéshez képest.

A kormányzat benyújtotta a parlament elé a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2024. évi egységes költségvetéséről szóló törvényt, amiből többek között kiderül, mennyiből fog működni a jövőre az NMHH, a Médiatanács, valamint az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) – vette észre az economx.

A Költségvetési Bizottság elnöke, Vajda Zoltán által jegyzett dokumentum szerint az NMHH 2024. évi költségvetésének kiadási és bevételi főösszegét is 57 750 millió, azaz ötvenhétmilliárd-hétszázötvenmillió forintban határozza meg. A Médiatanács esetében két lehetőség áll a parlament előtt: vagy, 820 vagy pedig 554 millió forint lehet a büdzsé.

Az MTVA jövőre 142 058,5 millió, azaz egyszáznegyvenkettőmilliárdötvennyolcmillió-ötszázezer forintból fog működni. 

Személyi juttatásokra és járulékokra az MTVA-nál több mint 28 milliárdot (28 402,7 millió forint) fordítanak majd. Bevételi oldalról közszolgálati hozzájárulás címen 126,2 milliárd folyik be az MTVA-hoz, ám jövőre több mint hétmilliárd forintnyi kereskedelmi, vagyongazdálkodási és egyéb bevétellel is számolnak.

A portál emlékeztetett, a 2023-as költségtervezetben 126 577,3 millió forint szerepelt az MTVA büdzséjében, tehát több mint 15 milliárddal növekedett az elkölthető forrás a választási évben.

(Címlapképünkön: Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, az MTVA vezérigazgatója.)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk