Kocsis Máté a Facebook szerint a Kossuth téren ünnepelt, pedig éppen Krétán nyaralt

  • narancs.hu
  • 2023. október 24.

Belpol

Bayer Zsolttal és Kálomista Gáborral.

A Népszava egyik olvasója kedd reggel több olyan fényképet küldött a lap szerkesztőségének, amelyeken az látható, ahogy Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Halász János frakciószóvivő, Bayer Zsolt és Kálomista Gábor társaságában éppen felszállni készül a krétai Heraklionból Budapestre induló repülőjáratra. 

Ez leginkább azért meglepő, mert a frakcióvezetőnek az általa október 23-án délelőtt 11 órakor „Szabadság napja” címmel közzétett Facebook-bejegyzés és a helymegjelölés – „Kocsis Máté jelenleg itt van: Kossuth tér“ – szerint Magyarországon kellett volna lennie.

Kocsis Máté láthatóan számolt azzal, hogy esetleg felismerhetik, melegítőben, szakállasan, napszemüvegben, arcába húzott baseball sapkával érkezett meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A termináljára. A lap egyik újságírója itt próbálta megkérdezni tőle, mi az oka annak, hogy a krétai vakációja alatt próbálta elhitetni, hogy Budapesten, a Kossuth téren ünnepli az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóját. Kocsis Máté erre úgy válaszolt,

a Facebook-bejegyzést a munkatársa írta, majd elnézést kért, amiért ez félreértésre adott okot. 

Bár az október 23-i Facebook-bejegyzésből azóta eltűnt a helymegjelölés, a Népszava videója megörökítette a bejelentkezést, miszerint Kocsis Máté hétfőn állítólag a Kossuth téren volt.

A lap emlékeztetett, nem ez az első hasonló fideszes malőr. 2020 augusztusában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szíjj László oligarcha akkori luxusjachtján, a Lady MRD-n nyaralt az Adriai-tengeren, miközben a Facebookra feltöltött képei alapján úgy tűnt, mintha Budapesten dolgozott volna.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk