Karácsony: egy fillért sem fogunk kifizetni a fideszes oligarchák érdekeltségeinek

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 14.

Belpol

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt pontokba szedte, hogyan rombolná le a NERt.

Karácsony Gergely az MSZP-Párbeszéd-LMP miniszterelnök jelöltje vasárnap hozta nyilvánosságra a NER lebontását összefoglaló programját, melynek konkrét intézkedéseit egy Facebook-posztban összegezte.

Karácsony így számolná fel a NER-t:

  • Az online számlázás rendszerének felhasználásával a kormány által irányított adóhatóság egy lekérdezéssel fel tudja deríteni a korrupciós pénzek kilopásához használt számlagyárakat.
  • Az uniós pénzek jogellenes elköltésének felderítésében is minden adat és papír a kormányzat részeként működő irányító hatóságok rendelkezésére áll. Napok alatt megindíthatóak olyan adóigazgatási és uniós szabálytalansági eljárások, amelyek keretében a kormány irányítása alatt álló szervek jogszerűen zár alá vehetnek pénzeket, ingatlanokat és üzletrészeket.
  • A Mészáros-birodalom kiépítéséhez használt banki hitelezéshez biztosított állami forrásokat pedig visszavonjuk. (A tisztességes alkalmazottaknak és a valódi munkát piaci áron végző alvállalkozóknak nem kell persze félniük, az ő megélhetésüket biztosítani fogjuk.)
  • És ki kell mondanunk azt is, egy fillért nem fogunk kifizetni a továbbiakban a fideszes oligarchák érdekeltségeinek.

A pénzcsapok elzárása – az ismert hitelszerződések és a NER cashflowjának elemzése alapján – mintegy fél év alatt bedönti a gazdasági hátország felépítéséhez igénybe vett hiteleket, felszámolásba fordítva át ezzel a NER államfüggő, fejőstehénként használt vállalkozásait. – zárja Facebook-posztját.

Karácsony Gergellyel csütörtökön megjelenő nyomtatott kiadásunkban közöltünk terjedelmes interjút. Az előválasztásra készülő főpolgármestert az atlétikai vb-ről, az elszámoltatásról és Zuglóról is kérdeztük.

A teljes interjút keressék a nyomtatott lapban vagy fizessenek elő a digitális verzióra, ízelítő a beszélgetésből itt érhető el:

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.