Nyílt levélben kéri Fekete-Győr Andrást a zuglói parkolásért felelős cég, hogy ne használja a „parkolási maffia” kifejezést

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 14.

Belpol

Azt írják, a szóbeli inzultusok után a közelmúltban fizikai támadás is érte az ügyfélszolgálati helyiséget és munkatársat is.

Nyílt levelet írt Fekete-Győr Andrásnak a zuglói parkolásért felelős Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft. (ZKNP). A társaság levelében sérelmezi, hogy a Momentum elnöke a Partizánon zajló miniszterelnök-jelölti vitában nagy nyilvánosság előtt a „zuglói parkolási maffiáról” nyilatkozott.

Mint fogalmaznak: „Az Ön által minden alapot nélkülöző, rágalmazó kijelentések súlyosan sértik a ZKNP-nél dolgozó munkavállalókat, ügyfélszolgálatunkon, illetve az utcán, parkolásellenőrzéssel foglalkozó munkatársaink becsületét, így azt kénytelen vagyok a leghatározottabban visszautasítani.”

Ezután azt javasolják, hogy a képviselő „a zuglói parkolással kapcsolatos ismeretei pontosítása érdekében, vegye fel a kapcsolatot Rózsa Andrással, a Momentum helyi alpolgármesterével, akihez ez a terület is részben tartozik”, illetve a ZKNP vezetője is szívesen reagál.

A levélben arról is írnak, hogy

„az elmúlt időszakban gyakorivá váltak, a »parkolási maffiával« összefüggő, és az ahhoz kapcsolódó sértések, verbális támadások a munkatársaink irányába, mely magatartásra az Ön nyilatkozata bátorító hatással van.”

A szóbeli inzultusok után a közelmúltban fizikai támadás is érte az ügyfélszolgálati helyiséget, illetve ami a legszomorúbb, munkatársainkat is több alkalommal.

Meggyőződésünk szerint, egy ország irányítására aspiráló politikusnak minden hazánkban élő emberért – ha tetszik, választópolgárért – felelősséget kell vállalnia, így kérem, hogy a jövőben szíveskedjen az olyan kijelentésektől tartózkodni, mellyel munkatársaink, vagy bárki más testi épségét, vagy becsületét, akár közvetve is, de veszélynek teheti ki. – zárják soraikat.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Gázlángolj még, baby!

Az inspiráció nagyjából úgy viszonyul a másoláshoz, ahogy a szeretet a kihasználáshoz. Erről tanúskodik Olivia Wilde új thrillere, tartalmilag és formailag egyaránt.

Egy fiktív háború leletei

A fiatal szobrászművész kiállításán fél tucat munka látható, amelyek több szállal kapcsolódnak korábbi alkotásaihoz. Saját bevallása szerint munkamódszerének sarokpontja, hogy a kész mű kétértelmű és nyitott, humoros és egyben ironikus is legyen, valamint reflektáljon társadalmi kérdésekre is. 

Béketurné

„A lehető leghatározottabban szólalunk fel az ártatlan polgári lakosság ellen elkövetett háborús bűnök kivizsgálása érdekében. Egyetlen elkövetett bűncselekmény sem maradhat büntetlenül” – mondta Novák Katalin New Yorkban, az ENSZ-közgyűlésen, hozzátéve, hogy jelenleg Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója zajlik.

A paraván

A Parlament őszi ülésszakát megnyitó beszédében Orbán Viktor súlyosbodó gazdasági bajaink, mindenekelőtt az infláció okaként az Oroszország ellen bevezetett globális gazdasági büntetőintézkedéseket nevezte meg.

A legszélről legeltek

  • Vásárhelyi Júlia

Olaszországban és Európában is történelmi fordulatot hozott a múlt vasárnapi választás: a II. világháború óta első alkalommal egy posztfasiszta párt, az Olaszország Fivérei veszi a kezébe a kormányrudat szélsőjobboldali-jobboldali koalíciós partnereivel. Nagy valószínűséggel a párt vezetője, Giorgia Meloni lesz az ország első női miniszterelnöke.

Nem jó lenni katonának

Az orosz elnök többször is ígéretet tett arra, hogy nem lesz sorozás, szeptember 21-én mégis részleges mozgósítást rendelt el. Az orosz hadsereg az eredetileg erre szánt létszámmal nem lesz képes megadásra kényszeríteni Ukrajnát.

Hogy jobban fájjon

Tavaly nyáron Texas állam súlyosan megszigorította a művi terhességmegszakítás feltételeit: megtiltotta, hogy ilyen műtéteket végezzenek el, ha már kimutatható a magzati szívhang.

Száll a kakukk Szegeden

Eddig piaci áron fizettek a közüzemi szolgáltatásokért a szegedi Gesztenyeliget Lakócentrum nyugdíjas bérlői, mivel nincsenek almérők az apartmanjaikban. Nemrég 31 fő eldöntötte: egyoldalúan bevezetik a rezsicsökkentést, amelyből eddig kimaradtak. De hogy fognak számolni? – kérdezi a ház fenntartója.