Nyílt levélben kéri Fekete-Győr Andrást a zuglói parkolásért felelős cég, hogy ne használja a „parkolási maffia” kifejezést

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 14.

Belpol

Azt írják, a szóbeli inzultusok után a közelmúltban fizikai támadás is érte az ügyfélszolgálati helyiséget és munkatársat is.

Nyílt levelet írt Fekete-Győr Andrásnak a zuglói parkolásért felelős Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft. (ZKNP). A társaság levelében sérelmezi, hogy a Momentum elnöke a Partizánon zajló miniszterelnök-jelölti vitában nagy nyilvánosság előtt a „zuglói parkolási maffiáról” nyilatkozott.

Mint fogalmaznak: „Az Ön által minden alapot nélkülöző, rágalmazó kijelentések súlyosan sértik a ZKNP-nél dolgozó munkavállalókat, ügyfélszolgálatunkon, illetve az utcán, parkolásellenőrzéssel foglalkozó munkatársaink becsületét, így azt kénytelen vagyok a leghatározottabban visszautasítani.”

Ezután azt javasolják, hogy a képviselő „a zuglói parkolással kapcsolatos ismeretei pontosítása érdekében, vegye fel a kapcsolatot Rózsa Andrással, a Momentum helyi alpolgármesterével, akihez ez a terület is részben tartozik”, illetve a ZKNP vezetője is szívesen reagál.

A levélben arról is írnak, hogy

„az elmúlt időszakban gyakorivá váltak, a »parkolási maffiával« összefüggő, és az ahhoz kapcsolódó sértések, verbális támadások a munkatársaink irányába, mely magatartásra az Ön nyilatkozata bátorító hatással van.”

A szóbeli inzultusok után a közelmúltban fizikai támadás is érte az ügyfélszolgálati helyiséget, illetve ami a legszomorúbb, munkatársainkat is több alkalommal.

Meggyőződésünk szerint, egy ország irányítására aspiráló politikusnak minden hazánkban élő emberért – ha tetszik, választópolgárért – felelősséget kell vállalnia, így kérem, hogy a jövőben szíveskedjen az olyan kijelentésektől tartózkodni, mellyel munkatársaink, vagy bárki más testi épségét, vagy becsületét, akár közvetve is, de veszélynek teheti ki. – zárják soraikat.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?