Karácsony: „Ez már vérrontás”

  • narancs.hu
  • 2023. június 1.

Belpol

A kormány 15-szörösére emelné a Budapestet sújtó sarcot. 

„A kormány jövő évi költségvetési terve fokozná Budapest kivéreztetését. Ez már vérontás” – írja Karácsony Gergely a Facebookon. 

A főpolgármester szerint Budapesttől a kormány annyi pénzt akar elvenni, amiből 82 napig működik a város. „El akarnak venni az életünkből közel három hónapot. Ha hagyjuk. De nem fogjuk hagyni, mert ez a Budapest-ellenes politika nemcsak igazságtalan, hanem törvénytelen is” – fogalmaz. 

Karácsony szerint a kormány 2024-ben is elő akarja állítani „azt a tarthatatlan, igazságtalan és törvénytelen” helyzetet, hogy Budapest támogatja a kormányt, és nem fordítva. „Nézzük a tényeket. Idén 33 milliárd forint a Budapestnek járó állami normatíva, jövőre 34,5 milliárdot szánnak erre, vagyis, ha az inflációt is beleszámítjuk, még csökken is a támogatás. Ehhez képest idén 58 milliárd forint szolidaritásinak hazudott adót, vagyis sarcot von el a kormány Budapesttől, jövőre 75 milliárdot akarnak elvenni.

Még egyszer: Tarlós utolsó évében mindössze 5 milliárdot vettek el, idén 58 milliárdot, jövőre 75 milliárdot akarnak.

Vagyis a kormány 15-szörösére emelné a Budapestet sújtó sarcot. Idén Budapest 25 milliárddal támogatta a kormányt, jövőre több mint 40 milliárd forinttal kellene támogatnia”. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?