Balásy Gyula cégeinél 2016 óta 450 milliárd landolt

  • narancs.hu
  • 2023. június 1.

Belpol

Szinte felfoghatatlan összeget halmoztak fel az állami megbízásokból. 

2016 óta 450 milliárd forint folyt át Balásy Gyula két cégén, a New Land Media és a Lounge Design társaságokon keresztül – írja a 444.hu. Balásy cégei a kormánypropaganda és állami hirdetések legyártásával, terjesztésével, valamint rendezvények szervezésével foglalkoznak, lényegében monopóliumot kaptak Rogán Antaltól, a miniszterelnök kabinetfőnökétől. 

A két cégnek 44 milliárd forintos adózott nyeresége volt 2016 óta. Csak tavaly 10 milliárd forint hasznot hoztak a propagandagyártásban utazó Balásy-vállalkozások. 

Több mint 30 milliárd forintot vettek ki osztalékként 2016 óta. Csak tavaly majdnem 10 milliárdot.

2018 végén szállt be Balásy Gyula a Moonlight Event – azóta Lounge Eventre átnevezett – céggel a rendezvényszervezői piacra. A 2020-as 3,8 milliárdról 2021-ben 23, tavaly már 63 milliárdra ugrott a cég árbevétele. Az adózott eredménye a 2021-es 3 milliárdról 9 milliárdra nőtt. A Lounge Eventből Balásy 9,3 milliárdos osztalékot vett ki.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk